I fredags avslutades "gruppspelet" i säsongens upplaga av "På spåret" i SVT1 och i den matchen mötte nyss nämnda Marianne Ahrne och Anders "Ankan" Johansson duon Martina Haag och Peter Magnusson.

Det blev seger för "Arhne Anka", som laget kallas, och det räckte för att ta hem gruppen, där alla vann var sin match och totalpoängen blev avgörande gällande vilket lag som gick till semifinal.

En skör tråd

Men det var på en mycket skör tråd som det hängde för Marianne och "Ankan". Aftonbladet berättar om spelet "bakom kulisserna", alltså den sammanlagda ställningen i gruppen, och skriver att det hade räckt med att motståndarna, Peter Magnusson och Martina Haag, inte hade fått sin lilla "blackout" och svarat "54:an" istället för "34:an" som namn på Per Myrbergs gamla schlagerhit, för att utgången skulle ha blivit en helt annan.

Annons

Till slut kom ju Peter och Martina på att "34:an" var rätt namn, men hade då redan svarat "54:an" och var för sent ute med sin rättelse, så den bortvisades vänligt men bestämt av domaren Fredrik Lindström.

Hade Magnusson och Haag svarat "34:an" direkt, så hade de gått till semifinal på "Ahrne Ankas" bekostnad och äventyret hade varit över, åtminstone för denna gång, för Marianne och Anders.

Avslöjar inget

Men så blev det alltså inte, turen räddade de två sistnämnda, som nu är ett av fyra lag i de kommande semifinalerna. Via SVT:s pressavdelning har vi fått reda på att Marianne och Anders dyker upp i den andra semifinalen, vilken avgörs fredagen den 23 februari.

Men eftersom det nu först av allt ska bli en kvartsfinal kommande fredag och man såklart inte vill avslöja resultatet i förväg, så går inte SVT ut med vilka lag som ställs mot varandra i semifinalerna.

Så vi får hålla oss till tåls, men glöm inte att bänka er framför tv-apparaterna fredagen den 23 februari klockan 20.00. Då får ni se Falköpingsprofilen Marianne Ahrne tävla vidare i "På spåret".