1. Vara, Tomten 1. Pris enligt anbud: 725 000 kronor. Annonsklick: 5548

Här är ett trevligt boende på landet med stor potential, tycker mäklaren. Villan ligger högt och fint och har ursprung från tidigt 1900-tal. Fastigheten ligger mellan Vara och Skara med pendlingsavstånd till flera intilliggande orter.

Huset renoverades i slutet av 1970-talet och i början av 1980-talet. 1980 byttes köket.

Här finns också en ladugård med isolerat garage och plats för en bil. Det finns en äldre fähusdel med rymlig loge på cirka 220 kvadratmeter. Det finns en magasinsbyggnad i trä med garageplats för en bil och förvaringsmöjligheter och loft ovanpå samt en vedbod.

Hångsdala Skattegården 2, Tidaholms kommun
Foto: Ringius Fastighetsbyrå

2. Hångsdala, Skattegården 2, Tidaholms kommun. Pris enligt anbud: 1 150 000 kronor. Annonsklick: 5276

Detta är en mindre avstyckad gård som passar bra för hästintresserade med en tomt på två hektar. Den ligger enskilt och har ett bra läge mellan Tidaholm och Falköping. Det finns ett äldre bostadshus, ladugård och flera ekonomibyggnader på tomten.

Annons

Ladugård med loge är rejält tilltagen med en storlek på 375 kvadratmeter. Här finns goda möjligheter att inreda ett flera häst-boxplatser. På taket finns 42 solpaneler för elproduktion. Till gården hör flera bilder som vagnslider, maskinhall och verkstad och garage.

Soldatvägen 27. Falköpings kommun
Foto: Fastighetsbyrån

3. Falköping, Tåstorp, Soldatvägen 27. Pris enligt anbud: 1 650 000 kronor. Annonsklick: 5090

En väl underhållen villa för den som söker ett boende där många större renoveringar redan är gjorda. Här finns nytt tak, fönster, fasad dränerat, altan, kök och tvättstuga. Fastigheten ligger högt och från terrass kan man njuta av sol, fin utsikt över Falköping och bad i badtunna.

Det är ett lugnt och barnvänligt område nära förskola, skola, gymnasium och grönområde.

Glossbovägen, Nossebro
Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

4. Nossebro, Glossbovägen 33. Pris enligt anbud: 500 000 kronor. Annonsklick: 5045

Här finns en avstyckad gård som ligger mellan Nossebro och Sollebrunn. Det finns även en ladugård, garage och vedbod. I boningshuset finns fem rum och kök. Uppvärmning sker via bergvärmepump och kökspanna. Det finns rejält stora ekonomibyggnader med en ladugård under plåttak med murat djurstall.

Det finns en chans till långtidsarrende av cirka 5 000 kvadratmeter betesmark och tomten uppgår till 3 380 kvadratmeter. Huset ligger cirka fem kilometer väster om Nossebro med bra serviceutbud och kommunikationer.

Jungatorp 1, Edsvära, Vara
Foto: Mäklarhuset

5. Vara, Edsvära, Jungatorp 1. Pris enligt anbud: 600 000 kronor. Annonsklick: 4797

Detta är en gedigen villa med en totalyta på cirka 400 kvadratmeter. Villan har tidigare varit en lanthandel vilket ger köparen många möjligheter med de stora ytorna, enligt mäklaren. Kanske är du företagare och vill ha mer plats? Eller du vill ha ett stort och bekvämt boende?

Då kan detta vara villan för dig, tycker mäklaren. Huset består av 8 rum och kök och utöver det; riktigt stora övriga utrymmen.

Edsvära Borga 5
Foto: Svenska Fastigheter

6. Edsvära, Borga 5. Pris enligt anbud: 375 000 kronor. Annonsklick: 4692

Här är ett trähus från 1915 som är byggt i ett plan till fyndpris. Huset har två sovrum och ett vardagsrum. Skorsten, golv och markiser är nyrenoverade. I huset finns pelletsbrännare och ett pumphus med vattenpump o varmvattenberedare.

Drejaregatan 10 , Lidköpings kommun
Foto: Mäklarhuset

7. Lidköping, Drejaregatan 10, Pris enligt anbud: 3 100 000 kronor. Annonsklick: 4444

Trevlig villa med öppen och härlig planlösning samt bra läge i lugnt villaområde, enligt mäklaren. Villan har fem rum och kök och arean är på 130 kvadratmeter. Här finns uteplats och trädgård i västerläge i centrala Lidköping. Villan har ett vidbyggt isolerat garage och förråd.

Stenbacken 2, Mariestad
Foto: Fastighetsbyrån

8. Mariestad Stenbacken 2, Pris enligt anbud: 1 345 000 kronor. Annonsklick: 4293

Detta är en röd stuga med vita knutar strax utanför Mariestad där det även finns totalt cirka sex hektar mark. Den som vill ha gott med utrymmen och plats kommer att trivas och till huset finns en ladugård med innefattar verkstad, stall, loge och vagnslider. Dessutom finns en uthuslänga med hundboxar och rastgård. Avloppssystem är nytt.

Lars-Andersgården, Brunnhem, Falköping
Foto: Fastighetsbyrån

9. Falköping, Brunnhem, Lars-Andersgården, Pris enligt anbud: 2 195 000 kronor. Annonsklick: 4268

Detta tycker mäklaren är ett drömhus. Fritt beläget uppe på Brunnhemsberget med milsvida vyer över Falbygden ligger Lars-Andersgården.

Det är ett väldisponerat boningshus med fyra sovrum, lagård och uthus såsom brygghus, hönshus, carport och jordkällare samt en mindre hage. Det finns goda möjligheter till djurhållning, odling eller hobbyverksamhet. Både boningshus och uthus är renoverade på ett varsamt sätt med tidlösa materialval och bevarande av många fina originaldetaljer så som den härliga glasverandan.

Brunnhem ligger strategiskt placerat ca en km utanför Stenstorp.

Kronhjortsvägen 13 Lillängen
Foto: Mäklarhuset

10. Lidköping, Kronhjortsvägen 13, Pris enligt anbud: 2 950 000 kronor. Annonsklick: 4097

Mäklaren presenterar detta som en gedigen villa med öppen trevlig planlösning och bra läge på en lugn gata. Garaget är isolerat garage och har access till huset. Trädgården och uteplatserna har sol hela dagen. Fastigheten är utrustad med fjärrvärme och fiber.