Det var i juli 2016 som ett par besökte badplatsen Baskarp Sand. När de parkerat sin bil såg de mannen i 60-årsåldern kliva ur sin bil utan byxor eller underkläder och onanerade. Paret beskrev händelsen som obehaglig. Två veckor senare var paret vid samma badplats och händelsen upprepade sig då med samma bil och samma man. Paret lyckades då ta bilder på mannen och bilderna har i efterhand använts som bevis i fallet.

LÄS MER HÄR: Man onanerade på nudiststrand flera gånger

Annons

Under samma månad ska mannen ha varit på samma badplats och helt öppet onanerat framför två andra kvinnor. En av kvinnorna berättar enligt domen att han ska ha onanerat i en stol 20-30 meter ifrån dem och att han höll på i två timmar tills polisen kom till platsen. Den ena av de båda kvinnorna ska även ha sett mannen vid ett senare tillfälle och att han då ska ha gjort samma sak, men den här gången riktat sig mot henne och hon beskrev att hon upplevde det som obehagligt.

Några dagar senare i samma månad ska mannen varit berusad och onanerat framför ytterligare två kvinnor från och till under flera timmar.

Jönköpings tingsrätt bedömer att alla sex målsägande är trovärdiga i sina berättelser och att mannen genom sina handlingar har kränkt deras sexuella integritet.

Mannen, som är hemmahörande i Vätterbygden, har sagt under rättegången att han inte minns att han onanerat men han ifrågasätter inte heller målsägandenas uppgifter. Jönköpings tingsrätt dömer nu mannen i fem fall för sexuellt ofredande mot sex olika målsägande och han döms att betala 18 000 kronor i dagsböter. Han ska även betala skadestånd på sammanlagt 30 000 kronor.