För bara fem dagar sedan mötte Skövde HF tjejerna från Karlstad borta. Sedan dess har det varit röriga dagar i Hellton, efter att tränaren Ulf Andersson och klubben valt att säga upp samarbetet.

Matchfakta

Skövde HF-IF Hellton Karlstad 33–27 (19–11)

Mål, SHF: Fatos Kücükylidiz 7, Tilda Matthjis 5..

Matchfakta

Skövde HF-IF Hellton Karlstad 33–27 (19–11)

Mål, SHF: Fatos Kücükylidiz 7, Tilda Matthjis 5, Sara Johansson 4, Nora Jakobsson 4, Linnéa Efraimsson 3, Malin Larsson 3, Tilda Olsson 3,Filippa Nyman 2, Rebecka Otter 2.

När serien nu vände så var det Helltons tur att gästa Arena Skövde under onsdagen.

Matchens inledning blev en målrik sådan, med Skövde i förarsätet. Redan när klockan visade tio minuter hade laget skaffat sig en femmålsledning, 9–4.

När Skövde gick upp i en åttamålsledning i den 22:a minuten var det droppen för Helltons ledarstab, som tog en andra timeout för att försöka få stopp på blödningen.

Hellton lyckades därifrån hålla jämna steg med SHF, som ledde med 19–11 i halvtid.

— Vi spelade ett frejdigt anfallsspel i första halvlek, vi gjorde 19 mål med mersmak. Jag tycker att vi hade ett bra omställningsspel, analyserar SHF-tränaren Magnus Frisk efter matchen.

Avvaktande i andra

Annons

Från en bra första halvlek till en inte fullt så bra andra halvlek. Halvvägs in i andra hade det plötsligt blivit nerv i matchen. SHF hade blivit allt för bekväma och Magnus Frisk tvingades till timeout efter att ledningen halverats till fyra bollar, 24–20.

— Jag kunde egentligen ha tagit den tidigare. Att vi tappade åtta mål till fyra var väl sådär, konstaterar Frisk.

Efter timeouten fick Skövde återigen fart på fötterna. Två raka mål satte dem genast i en behagligare sits.

Vägen mot slutsignalen blev en bekväm resa. Man kunde, utan att på något sätt briljera, vinna matchen med sex mål, slutresultatet 33–27.

— Vi var alldeles för bleka bakåt och det blev för glest i försvaret. Vi släppte 16 bollar bakåt i andra halvlek, och det är vi inte nöjda med, säger Frisk.

"Kommer ta upp det"

Förra veckans seger mot Hellton gjorde onsdagskvällens match lurigare, enligt Frisk.

— Vi vann enkelt borta, och vi visste att vi skulle vinna om vi gjorde en skaplig insats. Det gjorde det hela svårare, mentalt. Det var nästan som att vi slutade med vårt intensiva spel för ett tag.

Är det något du kommer att ta upp med laget?

— Ja, det kommer vi göra om ett par dagar. Just nu ska vi njuta av en seger, avslutar Magnus Frisk.