Vädret visade sig från sin bättre sida och de cirka 80 personerna som bland annat kommit för att gå tipspromenad var nöjda. Tränarna hade ordnat med lotterier och föreningen bjöd alla på korv och festis/kaffe. När alla var mätta och belåtna blev det prisutdelning från senaste Medaljsimmet och sedan blev det diverse lekar.

Detta var terminsavslutningen för samtliga grupper men flera av de äldre simmarna kommer att fortsätta fram till midsommar. De äldre simmarna hade en intensiv tävlingsperiod i mars-april.

Annons

Det började DM/JDM i Göteborg dit Simon Svedberg och Viktor Johansson kvalat. Det var första tävlingen för säsongen i 50m-bassäng inomhus. Här deltog även ett tjejlag på 4x100 medley (Francesca Clark (ry), Ida Johansson (br), Filippa Lind (fj), Julia Jonsson (fr).

Vårsimiaden i Skövde är de yngre simmarnas distriktstävling. Julia Jonsson gick vidare till finalen i Göteborg på samtliga distanser. Bland de yngre simmarna från Falköping deltog Clara Jonsson, Victor Jonsson, Max Lind, Hilda Källström, Elsa Florén, Lova Samuelsson, Gabriel Ljus och Felicia Jansson.

Många fina resultat

Sedan var det dags för de äldre att åka till Falkenberg Race, även detta i 50m bassäng inomhus. Det blev återigen många fina resultat för FSS men den som lyckades bäst var Francesca. Hon tog en bronsmedalj på 50 m ryggsim i åldersklassen 15-16 år.

Vid Rosenlundsbadets sprint i Jönköping deltog Viktor Johansson, Simon Svedberg, Julia Jonsson, Filippa Lind, Francesca Clark och Ida Johansson. Här simmar alla 50-metersdistanser i försök och sedan går man eventuellt vidare till semifinal och final. Simon och Francesca lyckades ta sig till finalen i ryggsimmet och Francesca hamnade på fjärde plats.