Det är nu 17 år sedan Helén Andersson, bosatt i Varberg, startade organisationen Singel i Sverige. Den fokuserar på olika event, men är samtidigt en dejting- och vänskapssajt.

Vid flera av årets storhelger, då singlar kan ha det lite tufft, arrangerar Singel i Sverige arrangemang av olika slag.

— Senaste nyårsafton hade vi ett stort firande på Stora Hotellet i Jönköping. Då kom det runt 250 singlar från Sundsvall i norr till Malmö i söder, berättar Helén Andersson.

Goda minnen

Närmast på tur av storhelgerna är midsommar och då bjuder Singel i Sverige in till Mösseberg Kurort i Falköping.

— Det är första gången vi har ett midsommarevent på denna plats, däremot har vi firat pingst där för ett antal år sedan, så vi har goda minnen från kurorten, menar Helén.

Annons

Målet är att minst 150 personer ska nappa på denna inbjudan och komma till Mösseberg Kurort för midsommarfirande med ett nytt umgänge.

— Själva firandet är annars traditionellt. Tillsammans klär och reser vi midsommarstången och umgås sedan under lättsamma former kring denna. På kvällen blir det sedan midsommarbuffé och dans, berättar Helén Andersson.

Motion och samtal

Arrangemanget fortsätter sedan på midsommardagen, då bland annat möjlighet till motionsaktiviteter finns.

— Man kan välja att promenera eller jogga på Mösseberg eller spela golf ute på Falköpings GK. Vidare blir det föreläsningar i lättsam ton och lite djupare samtal om livet med hjälp av en samtalsledare. Jag själv håller ett litet kåseri benämnt "Livet, kärleken och pengarna" och så blir det en grillbuffé och dans på kvällen, fortsätter Helén.

Arrangemanget vänder sig företrädesvis till människor i åldern 40-75 år och syftet är inte enbart att deltagarna ska finna en ny livspartner.

— Nej, att knyta vänskapsband är många gånger lika viktigt och så brukar det ofta bli. Alla umgås och pratar med alla, det är lite det som är kärnan i det hela.

Finner en partner

Är det samma människor som återkommer år efter år till arrangemangen?

— Nej, det är ju inte det. Det växlar ganska mycket från en gång till annan. Och det beror ju, glädjande nog, på att många singlar den här vägen finner en livspartner. Det är därför jag lite skämtsamt brukar säga till gruppen: "Det var jättekul att ni kom, men jag hoppas slippa se er här igen", skrattar Helén Andersson.