2010 dömdes Skara-kannibalen till sluten rättspsykiatrisk vård för mordet på sin dåvarande flickvän. Han mördade henne och ska sedan ha ätit delar av hennes kropp.

Året därpå träffade han en kvinna, som kallas för "Vampyrkvinnan", som också hon satt på rättspsyk, dömd för mördat en småbarnspappa. De båda förlovade sig i december 2011.

Men det förhållandet tog slut och nu vill Skara-kannibalen gifta sig med en kvinna som tidigare arbetat som vårdare på rättspsyk där han suttit i sju år.

Förhållandet kom till sjukhusledningens vetskap i somras när flera personer rapporterat att vårdarens relation med Skara-kannibalen varit närmare än vad som anses som en professionell relation, detta var Expressen först att rapportera.

Annons

Kvinnan ska ha förnekat att de haft en relation i förhör med sjukhusledningen.

LÄS MER: Skarakannibalen i egna klipp: ”Jag hatar alla”

LÄS MER: Bakslag för ’Skara-kannibalen’

Några dagar efter förhöret med sjukhusledningen så valde kvinnan själv att avsluta sin anställning, skriver Expressen. Kvinnan ska efter det här ha haft tät telefonkontakt med Skara-kannibalen och begärt att får träffa honom.

Han har under samma tid ansökt om att få bevakad permission till stadshuset i Katrineholm för att kunna gifta sig med vårdaren.

"Förutom honom själv, kommer sjukhuspersonal, två vittnen och flickvännen att närvara", står det i ett beslut som förvaltningsrätten i Linköping fattat.

Under samma tid har Landstinget valt att ge kvinnan besöksrestriktioner. Anledningen till besöksrestriktionerna är att sjukhusledningen anser att kvinnan är en säkerhetsrisk om hon får träffa honom. Detta eftersom hon har kunskap om säkerhetsrutiner och även har känslig information om flera av de intagna.

Kvinnan har valt att överklaga beslutet.

Överklagan har gått till Förvaltningsrätten i Linköping som valt att behålla besöksrestriktionerna. Förvaltningsrätten väljer även att avvisa hans önskan om permission för att få gifta sig.