Helt utan förkunskaper kan deltagarna kasta sig ut i vattenrutschbanan och tävla om den ärofyllda titeln, svensk mästare.

SM i vattenrutschbana sker via fem kval som i oktober avgörs i en final på actionbadet Kokpunkten. Ett av kvalen går på Skara Sommarland.

– Vi är glada över att ha ett av kvalen även i år. Att tävla i att åka vattenrutschbana är precis så roligt som det låter och det fantastiska är att alla kan delta oavsett erfarenhet. Förra året var det en härlig gemenskap mellan de tävlande som delade med sig av sina egna tips för att åka snabbare, säger Emma Edqvist, kommunikatör på Skara Sommarland i ett pressmeddelande.

För att ta en plats i finalen så kvalar deltagare på någon av de fem deltävlingarna runt om i Sverige och tävlingen hålls i antingen Ungdom/junior klass (10-15 år) eller Elitklass (+16 år). Det finns 100 platser till varje kval och det är först till kvarn som gäller.

– Tävlingen passar de flesta och avgörs runt om i Sverige för att så många som möjligt ska ha möjligheten att ställa upp. Vi ser att intresset ökar för varje år och så småningom kanske vi kan anordna ett VM säger Christoffer Tillstam, kommunikationsansvarig för Kokpunkten Actionbad i pressmeddelandet.

Deltävlingar och final:

Kvaltävling 1: Furuviksparken - 17 augusti

Kvaltävling 2: Skara Sommarland - 24 augusti

..

Deltävlingar och final:

Kvaltävling 1: Furuviksparken - 17 augusti

Kvaltävling 2: Skara Sommarland - 24 augusti

Kvaltävling 3: Kokpunkten Actionbad - 7 september

Kvaltävling 4: Äventyrsbadet i Kalmar - 14 september

Kvaltävling 5: Fyrishov - 28 september

Final: Kokpunkten Actionbad - 20 oktober

Annons

Hela anmälningsavgiften skänks till WaterAid som jobbar för människors tillgång till rent vatten. Från varje anläggning går de bästa tiderna vidare till den stora finalen på Kokpunkten Actionbad i Västerås 20 oktober.