I den stekheta värmen förra sommaren var det många som ville besöka Skara sommarland. Besökssiffrorna ökade med 19 procent jämfört med föregående år.

Att Skara sommarland och även Furuvik, som ingår i samma koncern, båda slog sina besöksrekord lyfte siffrorna för Parks and resorts, som ökade sin totala omsättning med två procent. Detta framgår av ett pressmeddelande från nöjesparkskoncernen kring deras bokslut.

Framförallt under juli månad kom det färre gäster till Gröna Lund och Kolmården, som också ingår i koncernen. Det är den största anledningen till att rörelseresultatet försämrades från 95 miljoner kronor till 55 miljoner kronor, enligt pressmeddelandet. Det varma vädret uppges som orsak till besökstappet.

Men samma värme gynnade Skara sommarland.

– Efter den rekordvarma sommaren blev vi lite oroliga. Bara Gröna Lund tappade 80 000 besökare under juli månad, något som i praktiken är omöjligt att hämta tillbaka. Men tack vare en ökning av besökare hos Skara Sommarland och Furuvik som båda har badmöjligheter, samt en otroligt stark Halloween-säsong för Gröna Lund, Kolmården och Furuvik, lyckas vi landa i det bästa året någonsin omsättningsmässigt, säger Christer Fogelmarck, koncernchef för Parks and Resorts i pressmeddelandet.

Annons

Omsättningen landade på 1,33 miljarder kronor, vilket är en ökning med två procent jämfört med 2017.

Siffror för Skara sommarland

Skara Sommarland ökade besökstalen med 19 % där antalet gäster uppgick till 345 256 (285 5..

Siffror för Skara sommarland

Skara Sommarland ökade besökstalen med 19 % där antalet gäster uppgick till 345 256 (285 589). Omsättningen uppgick till 132,0 (103,5) miljoner kronor, vilket är ett omsättningsrekord och en ökning med 28 %. Rörelseresultatet uppgick till 30,5 (7,6) miljoner kronor, motsvarande en rörelsemarginal på 23 % (7 %).

Källa: Parks and resorts