Kinnarps AB startade 1942 av Jarl och Evy Andersson i orten utanför Falköping. Det är, som du säkert räknat ut, därför bolaget heter så. 75 år senare är bolaget ett av Sveriges mer kända, kontorsmöbeljätten har fler än 2100 anställda i 40 länder och de flesta svenskar vilar sina mer ädla kroppsdelar på en produkt tillverkat i den nu gigantiska fabriken.

Länge var familjen i högsta grad operativ. Jarl och Evy tog aktiv del i arbetet och sonen Henry kunde ses i proppskåpen när han inte styrde som VD.

Relaterat: Nu är Skaraborgsdagen i gång - se bilderna

I dag är företaget fortfarande familjeägt, men familjen har tagit ett kliv bakåt. Som dottern Sibylla, som är styrelseordförande i det holdingbolag som i sin tur äger möbeljätten.

- Jag ska verka mer bakom. Inte gå in och peta i det som VD:n gör, är hennes förklaring.

Ordet "doldis" är hennes egna beskrivning på sig själv, ska poängteras.

Sibylla Jacobsson var gäst under Skaraborgsdagen för att samtala kring "Att ärva ledarskap". Just ett nu omfattande generationsskifte inom många av Skaraborgs företag gör frågan aktuell.


Vilket är ditt tips för att lyckas med ett generationsskifte?

- I vårt fall handlar det ju om att inte gå in och peta i det operativa, att ta steget tillbaka och jobba mer strategiskt.

Att ärva ett företag har sina upp- och nedsidor, kan Sibylla konstatera.

- Det är inte alltid så lätt, men samtidigt en fråga man inte behöver fundera så mycket över. Man har inget val.

Annons

Själv valde hon under 20 år att jobba som lärare, innan en jubileumsbok om företaget lockade tillbaka henne. Sedan 2008 är hon högst upp i företagspyramiden, som Holdingbolagets ordförande.

Relaterat: "Hemliga" projektet som ska hjälpa Skaraborg

Se filmen med Sibylla Jacobsson, där hon bland annat spår företagets framtid.

Relaterat: TV: Lyhördhet tipset som gav 900 miljoner