Ninja warrior Sverige är tillbaka och denna gång tävlas det först inom regioner innan Sveriges ninja koras. Stockholmsfinalen avgjordes igår och den 18 februari är det dags för västsvenskarna att ge allt de har i kvalificeringsbanan – till vad som kallas världens svåraste hinderbana. 22-åringarna Robin Alexandersson från Skövde och Gustav Johansson från Lidköping är nykomlingar i programmet men det bjuds också på ett och annat välbekant ansikte. Falköpingsbon Besnik Shala, superbrottaren som även tävlat i Gladiatorerna, åkte ut i den första finalbanan förra säsongen. I år är han tillbaka och revanschsugen som få.

— Jag har förberett mig mer den här gången så nu ska jag komma mycket längre, säger 24-åringen. Mina tankar är mer taktiska och jag har full fokus på grenarna.

Inbjöd brorsan

Besnik berättar att det var kanal 5 som ringde och frågade om han var intresserad av att vara med i ännu en säsong:

— Då tänkte jag "Varför inte?" eftersom det var så kul förra året och nu känner jag ju till konceptet så mycket bättre.

Annons

Superbrottaren har gjort några ändringar för att lyckas ta sig till det ökända finaltornet Midoriyama. Han har satsat mer på klättring i sin träning än tidigare för att få bra handgrepp till de utmaningar som kräver detta. Dessutom har han fått med sig sin storebror, 29-årige PT:en Hassan Shala.

— Det är verkligen skitkul att han också blev utvald, känner Besnik. Det var jag som ville få med honom och han var inte alls beredd på det men vi sa att vi skulle göra det för skojs skull och sedan får vi se var det leder.

Ingen konkurrens

Hassan blev mycket förvånad när han fick beskedet att även han skulle få tävla om att bli Sveriges ninja:

— Det var otippat men samtidigt jobbar jag på gym så jag tror det kommer gå bra. Jag har tränat mycket kondition och mjölksyra. Att tävla mot brorsan gör det ännu roligare och spännande också. Vi har lovat varandra att vi ska kämpa och komma ända till final bägge två.

Trots att bröderna tävlar mot varandra känner de ingen rivalitet utan försöker hjälpa varandra. Detta kommer även att märkas i programmet då de båda bär sidenkalsonger av det slag Besnik kämpade i senast.

— Det är en rolig extra detalj - varför ändra på ett lyckat koncept? menar den yngre brodern.

Den 25 februari sänds regionfinalen där de fem bästa kommer till den stora finalen. Om någon från Skaraborg är med återstår att se.

TV