— Vi hade 5 000 unika besökare från tio olika länder online förra året. Vi får se hur många de blir i år, säger projektledaren Viktor Sunnliden, marknadsutvecklare på Skövde kommuns näringslivsenhet.

Program

Här kan du läsa programmet i sin helhet:

http://skovdebusinessweek.se/program/ ..

Program

Här kan du läsa programmet i sin helhet:

http://skovdebusinessweek.se/program/

Årets Skövde Business Week pågår under två dagar. Årets första programpunkt drar i gång 11.40 och då kommer Martin Eriksson delar med sig av sina erfarenheter. Han ansvarar för att Google rekryterar rätt kompetens, i rätt tid och behåller den samt ger råd och tips på hur man lyckas.

Programpunkten är en av två som är proppfyllda redan innan evenemanget drar i gång, berättar projektledaren Viktor Sunnliden.

Den andra är en föreläsning med Petter på fredagsförmiddagen, som av upphovsrättsliga skäl inte heller kommer gå att följa på webben.

Annons

Till övriga programpunkter finns det däremot några fåtal platser kvar, enligt projektledaren. En av dem är "Årets häftigaste afterwork" under fredagen.

— Hela programmet är fullt av russin. Men måste jag välja är det nog after worken som jag vill slå ett slag för. Vi kommer att erbjuda tre stationer med insekter, en station med udda smaker och en med traditionell mat. Hela menyn ligger ute på nätet nu, och det blir bland annat att finnas sesamrostade popcorn, bearnaise med vit choklad och bön- och syrsburgare, säger Viktor Sunnliden.

After worken är inte den enda programpunkten som handlar om udda smaker.

Tidigare på fredagen hittar vi programpunkten Ät insekter och rädda världen där Anders Engström bland annat ställer frågan om det om tio år är okej att äta en hamburgare av insektslarver och där brödet delvis är bakat på proteinrikt gräshoppsmjöl.

Några ströplatser finns som sagt lediga under flera programpunkter. De är öppna för alla, men man måste föranmäla sig, betonar projektledaren.

Skövde Business Week behandlar samhällsrelevanta frågor. Vilka vänder evenemanget sig till?

— Alla.

— Det är kanske lätt att tro att det är människor i kavaj. Men det vill vi i så fall vända på. Därför är evenemanget gratis och sänds online. Föreläsningarna ligger också kvar och finns tillgängligt för alla att titta på vid ett senare tillfälle, säger Sunnliden.

Väntar några överraskningar?

— Nej, inga som är kända av oss.

Peter Persson och Gustaf Wikblom från Skövde var på plats inför starten vid 11.40-tiden på torsdagen. De var förväntansfulla inför eftermiddagen och inledningen med Martin Eriksson.