Bortamatchen mot Höörs HK blev precis lika tuff som väntat för Skövde HF. SHF hamnade i ett tidigt underläge och var aldrig riktig nära att störa serieledaren. I halvtid ledde hemmalaget med tolv bollar, då ställningen var 18-6.

– Höör är superbra och vi ger dem lägen som de vill ha. Och då är det klart att det ser ut så här när man möter ett bra lag, sade Filippa Nyman i halvtid.

Nyman ville se SHF göra flera saker bättre i andra halvlek.

– Vi måste vara noggrannare främst i avsluten men också i vilka lägen vi tar. Vi måste också minimera omställningar, få till längre anfall och använda oss av varandra, sade hon.

"Sticker inte in näsan"

Och det blev lite bättre i andra halvlek men det räckte inte till. Höör utökade sin ledning, höll undan och bröt Skövde HF:s segersvit när man vann matchen med solklara 37-21.

– Vi når inte upp till en tillräckligt hög nivå som Höör har i dag. Tyvärr är de det bättre laget, säger Julia Ehn till Cmore efter matchen.

LÄS MER: Skövde HF tar kampen utanför planen: "Matchen för kvinnan"

Ehn menar att det finns tydliga brister i Skövdes offensiv och defensiv som orsakar förlusten.

– Vi sticker inte in näsan ordentligt i offensiven, vilket gör att vi inte kan göra mål och får tekniska fel. Vi är inte heller tillräckligt tuffa bakåt och kan inte stoppa dem när de kommer med sin höga fart. Vi låter dem skjuta bra och då är det svårt att ta skotten, säger vänstersexan.

Annons

Skövde HF ligger på en sjundeplats i SHE och får chans till revansch på torsdag, då man möter VästeråsIrsta på hemmaplan.

LÄS MER: Fatos om livet efter bråken: "Jag är glad att jag tog chansen"

LÄS MER: Här är ordkriget mellan Magnus Frisk och Skövde HF - kräver 40 000 i skadestånd

Matchfakta

Höörs HK-Skövde HF

37-21 (18-16)

Målskyttar, Skövde: Elisabeth Collado 4, Filipp..

Matchfakta

Höörs HK-Skövde HF

37-21 (18-16)

Målskyttar, Skövde: Elisabeth Collado 4, Filippa Nyman 3, Julia Ehn 3, Hannele Nilsson 3, Cecilie Specht 2, Olivia Black 2, Sofia Berggren, Clara Gustavsson, Nora Jakobsson Van Stam, Marielle Lideskär.