Topplaget Skuru var på besök i Arena Skövde och kunde tidigt gå upp i ledning med tre bollar. Skövde HF kunde dock tämligen omgående komma ikapp och därefter följde en halvlek som var ganska jämn, delvis på grund av en hel del slarv från gästernas sida. Skövde HF kunde hursomhelst gå till pausvila i ledning, 14-13.

Matchfakta:

Skövde HF - Skuru IK 27-26 (14-13)

Mål SHF: Fatos Kücükyildiz 6, Julia Ehn 4, Sara Johansson 4,..

Matchfakta:

Skövde HF - Skuru IK 27-26 (14-13)

Mål SHF: Fatos Kücükyildiz 6, Julia Ehn 4, Sara Johansson 4, Sofia Berggren 3, Tilda Olsson 3, Rebecka Otter 2, Tilda Matthijs 2, Linnéa Efraimsson 1, Malin Larsson 1, Sofia Berndtsson 1

Publik: 612

I början på andra halvlek hade Skövde en bra period samtidigt som bollen inte studsade Skurus väg och SHF kunde gå upp i ledning med tre mål. Då var det SHF som började slarva och kasta bort bollar i anfallet. Bakåt stod dock målvakten Viktoria Börjesson för en bra insats och gjorde flera viktiga räddningar.

Annons

Skuru kom dock tillbaka och började ta över mer och mer. Med åtta minuter kvar var ställningen 24-24 och Skuru kändes hetare.

— Jag hoppas vi kan bli lite bättre i de lägena. Vi leder med 18-14 men lyckas bara få iväg ett avslut på fem anfall. I de lägena är det viktigt att vi har disciplin och inte börjar tänka att "nu fungerar det så in i helvete bra" och därför släpper det kollektiva spelet, säger Skövde HF:s tränare Magnus Frisk efteråt.

Med två minuter kvar var det fortfarande likaläge och matchen blev en riktig rysare. Sara Johansson petade in 27-26 med minuten kvar och i anfallet efter trampade den förre SHF-spelare Angelica Wallén över, vilket avgjorde matchen då inget lag fick in något mer mål.

— Det var jätteviktigt, både för självförtroendet och för placeringen. Skuru är ett lag som lagen runt oss kanske inte kommer slå, säger Frisk.

Det blir en god jul då?

— Det hade det blivit i vilket fall, men den hade börjat lite senare om vi inte vunnit.

Läs också: Förlust igen för Skara HF

Läs också: Årets första bortaseger för IFK