Skövde IK tog emot Tranås AIF i Billingehov på onsdagen. Gästerna kunde, vid seger, säkra en plats i allettan. För Skövde IK handlade det på förhand om att studsa tillbaka efter en längre tid präglad av förluster.

Tidigt underläge

Tranås började bäst och gjorde två snabba mål i inledningen av matchen och första perioden. Skövde hängde inte med och drog på sig en del utvisningar. Ställningen efter första var 0-2.

Men i andra vaknade hemmalaget till liv.

Mäktig vändning

Rasmus Gustafsson satte en tidig reducering. Det målet markerade början på en mäktig vändning. På bara några minuter kunde Jesper Erlandsson kvittera och Henrik Thegel ge hemmalaget ledningen.

Taif fick emellertid in en kvittering som i sin tur var början på en vändning som de senare skulle fullborda.

I början av tredje, vid ställningen 3-3, sköt gästerna 3-4 och återtog därmed ledningen. Tranås försvarade sig bra, höll undan och såg länge ut att kunna rida ut stormen och vinna matchen.

Ny kvittering

Men med bara några minuter kvar av ordinarie tid klev Rasmus Gustafsson fram på nytt och sköt kvitteringen 4-4, som var resultatet efter tre spelade perioder.

Förläningen blev mållös och i straffläggningen drog till slut Skövde IK det längsta strået efter flera räddningar av Hugo Fagerblom och mål av Henrik Thegel och matchhjälten Jonas Nyman.

Skövde är tabelltia efter 18 spelade omgångar med 19 inspelade poäng. Laget har nio poäng upp till Arboga som i nuläget sitter på den sista allettanplatsen.

Annons

Matchfakta

Skövde IK-Tranås AIF

5-4 (0-2, 3-1, 1-1, 0-0, 1-0)

Mål, Skövde: Rasmus Gustafsson ..

Matchfakta

Skövde IK-Tranås AIF

5-4 (0-2, 3-1, 1-1, 0-0, 1-0)

Mål, Skövde: Rasmus Gustafsson 2, Jesper Erlandsson, Henrik Thegel, Jonas Nyman.

Utvisningar: S: 7x2 T: 7x2

Skott: 38-27

Domare: Christopher Joandén