Priset delades ut i samband med Moderaternas rikskonferens och togs emot av Katarina Jonsson (M), som är kommunstyrelsens ordförande i Skövde, samt Therese Sahlström (M) som är ordförande i vård- och omsorgsnämnden i kommunen.

– Det känns helt fantastiskt att vi har vunnit Årets moderata HBTQ-kommun! Det här priset ger oss extra energi i vårt fortsatta arbete med att främja likabehandling och motverka diskriminering. Vi delar det här priset med alla medarbetare i kommunen, säger Katarina Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Skövde i ett pressmeddelande.

– Kommunen har jobbat medvetet med HBTQ och mångfald inom den kommunala organisationen och de verksamheter som kommunen råder över. Det handlar bland annat om styrande dokument och policys, men också ett tydligt fokus framåt som handlar om att förbättra bemötande och service utifrån diskrimineringsgrunderna, säger Fredrik Saweståhl, förbundsordförande, Öppna Moderater.

Det är tredje gången som Öppna Moderater delar ut priset till årets moderata HBTQ-kommun. I år deltog närmare 60 kommuner i tävlingen. Urvalet består i att kommuner som leds av Moderaterna eller där Moderaterna är med och styr får delta i tävlingen. Ett hedersomnämnde gick till Danderyds kommun.

Öppna Moderater är Moderaternas HBTQ-förbund och är en officiell del av Moderaternas sedan..

Öppna Moderater är Moderaternas HBTQ-förbund och är en officiell del av Moderaternas sedan partistämman 2015. Detta innebär bland annat att förbundsordföranden har en plats i partistyrelsen. I år firar Öppna Moderater 40 år.

Annons