Jerker Broo, Madeleine Karlsson och Dennis Blomquist jobbar alla på Bilia i Skövde. Tidigare i år vann de den svenska uttagningen till VISTA och nu fick de bekänna färg på världsfinalen, där tävlande från ett 60-tal länder medverkade.

– Det var en fantastiskt rolig vecka. Vi kände att vi hade gjort bra ifrån oss, men vågade inte tro att det skulle räcka till guld, säger Madeleine Karlsson.

Hon och hennes team tävlade i skadeklassen, där de mötte tolv andra lag. Uppgiften bestod framför allt i att hantera plåtskador. Tävlingen var uppdelad i praktiska arbetsmoment där det bland annat gällde att rikta en skadad dörr, byta ut strålkastare och kalibrera ljuset. Vid en station var utmaningen att mäta om en bromsskiva var sned eller inte. Alla delmomenten hade en maxtid, överskreds den blev det poängavdrag.

I teoridelen skulle ett 30-tal frågor besvaras.

– Vi kom aldrig i tidsnöd utan hade ett bra samarbete hela vägen. Mina kollegor Jerker Broo och Dennis Blomquist kombinerar ett stort kunnande med bra tävlingsnerver och vi ville verkligen stå överst på pallen, säger Madeleine Karlsson.

Bilia Skövde hade också ett lag med i serviceklassen, där de 42 deltagande lagen skulle lösa uppgifter kring motorer och växellådor. Konkurrensen var hård och även om Skövdelaget länge låg bra till blev det till slut ett sjätteplats för Emil Mellblom, Magnus Gullbrandsen Larsson och Mattias Björkenor.

Annons