Den 20 februari 2017 hamnade mannen i bråk med kvinnan i hemmet. Han knuffade henne upprepade gånger, tagit hårda grepp i armarna upprepade gånger, slängt ned henne i sängen och satt sig grensle över henne, samtidigt som han höll hårt i armarna och tryckt sina armbågar i bröstet på henne.

Han tryckte henne mot kylskåpet, utdelade slag med öppen hand, samt pressade henne mot väggen genom att trycka ett slagträ över bröstet på henne. Dessutom slog han henne på benet med samma vapen.

Han ska dessutom tagit tag i hennes huvud och slagit det i en garderob, samt utdelat slag med öppen hand och med knuten näve.

Inre blödningar

Annons

Kvällen efter händelsen fick hon blod i urinen och fick skjuts till akuten i Skövde.

Hon fick besked om att hon fått inre blödningar i magen och lades in för eventuell operation. Sedan hon berättat för läkaren om misshandeln kom polis och personal från socialtjänsten till sjukhuset.

Det resulterade i att hon gjorde en polisanmälan för barnets skull.

De fysiska smärtorna varade i cirka tre veckor. Hon har i dagslägget flyttat från Skaraborg och hennes dotter går på en skyddad förskola. Hon har kontakt med kvinnojouren för att få hjälp med sömnproblem och den psykiska ohälsa som hon lider av än idag. Hennes dotter har också fått men av händelsen och sover dåligt.

Mannen har medgett delar av händelseförloppet, men menar att misshandeln inte var så allvarlig som hon sagt. Rätten bedömer den utsatta kvinnans berättelse är trovärdig och anser att han gjort sig skyldig det åklagaren sagt.

Rattfylleri

19-åringen åtalas också för grov olovlig körning och märkesförfalskning.

Detta efter att ha flyttat en bil med hjälp av att hans kompisar puttade fram fordonet. Dessutom hade bilen falska registreringsskyltar påsatta vid tillfället. Han hade dessutom druckit alkohol vid tillfället.

Han fälls även för detta och straffet blir skyddstillsyn, mannen ska dessutom genomgå ett speciellt behandlingsprogram. 19-åringen ska också betala 25 000 kronor i skadestånd till kvinnan.