Söder & Co startade sin verksamhet i Borås 1999, men då under ett annat namn. Företaget har expanderat ordentligt på senare år och räknas idag som ett av de 15 största inom sin bransch.

Fakta Söder & Co

Bemannings- och rekryteringsföretaget Söder & Co har kontor på följande orter: Alingsås, ..

Fakta Söder & Co

Bemannings- och rekryteringsföretaget Söder & Co har kontor på följande orter: Alingsås, Borås, Eksjö, Falkenberg, Falköping, Göteborg, Jönköping, Kinna, Linköping, Stockholm, Ulricehamn, Vetlanda och Vårgårda.

Affärsidè: Genom rekrytering och inhyrning hjälper vi våra kunder att lyckas. Våra tjänster erbjuds med personligt och långsiktigt engagemang via lokala kontor. Vi skapar karriärmöjligheter för människor.

— Det är många anledningar till det, men en viktig framgångsfaktor är helt klart den lokala förankringen, säger Anders Löfgren.

Liknar Vårgårda

Ett av företagets kontor ligger i Vårgårda. På denna ort etablerade sig Söder & Co så sent som 2011 och där har utvecklingen varit mycket tillfredsställande.

Annons

— Vi tycker att Falköping är en liknande region när det gäller bland annat industrier. Det finns potential för oss att bli en viktig aktör på marknaden också här, inte minst då vi även sneglar åt Tidaholm och andra gränskommuner till Falköping, menar Löfgren.

Nöjd med starten

På Falköpingskontoret, beläget på Terminalgatan, sitter idag Ida Davidsson som ansvarig. Ida har ett tidigare förflutet i branschen, men har de senaste åren jobbat på Arbetsförmedlingen i Falköping/Tidaholm, där hon har varit arbetsgivaransvarig inom företagsgruppen.

— Vi har varit igång här i Falköping i drygt två veckor nu. Vi har fått ett fint gensvar direkt, så det känns väldigt bra så här långt. En hel del företag och människor känner redan till oss, sedan behövs det förstås också en viss bearbetning från vår sida, säger Ida.

Både Ida och Anders ser fram emot fortsättningen.

— Det känns som att det finns ett starkt näringsliv i Falköping. Nu gäller det för oss att vara lyhörda och försöka skanna av verksamheten så noga som möjligt. Det kan göra oss till en viktig partner för många, menar duon.

Finns stort behov

Inom Söder & Co finns det idag cirka 1 100 konsulter anställda. Många av dessa är inom industrin, men det finns också ett antal inom tjänstemannasidan.

— Det finns ett behov av utbildade tjänstemän, bland annat inom IT- och ekonomisektorn. Samma sak gäller inom industrin, där finns det efterfrågan på bland annat CNC-operatörer, svetsare, truckförare och lagerpersonal, menar Ida Davidsson.