Den 19 april förra året gjorde Sofia Berndtsson sin sista match för Skövde HF när laget åkte ut i kvartsfinal tre mot blivande svenska mästaren H65 Höör. Vid tillfället var hon gravid och i november senare samma år födde hon tvillingarna Ellie och Vera.

Därefter har hon bott i Göteborg men nu är hon på väg tillbaka till Skaraborg, närmare bestämt Lidköping, och därmed vill hon också återuppta handbollskarriären.

– Jag har kört ganska hårt efter graviditeten och har känt hela tiden att jag varit jävligt sugen på att spela. Nu har möjligheten öppnats då vi kommer få hjälp med barnen av släkten i Lidköping, säger 30-åringen.

Men att börja spela med Skövde HF igen verkar inte vara ett alternativ. I stället är det Skara HF som ligger närmast till hands och sen några veckor tillbaka är hon också överskriven från Skövde HF till Skara HF. Detta för att hon skulle kunna träna med laget och samtidigt vara försäkrad.

– Jag pratade med Magnus (Frisk) och gav en heads up om att jag ville börja spela igen och då godkände de det. Jag var med och tränade innan de gick på sommarledighet.

Just nu förhandlar Berndtsson med Skara HF.

– Vi för en dialog men ingenting är klart.

Var Skövde HF aldrig ett alternativ?

– Nej, egentligen inte. Det handlar mycket om Magnus som jag tycker är en väldigt bra tränare. Jag har inte haft behov av att höra av mig till någon annan klubb utan jag tycker Skara verkar skitbra.

Annons

LÄS MER: Efter krossen – Skara HF förlorade mot allsvenska nykomlingen

Sportchef Gunilla Flink är hoppfull om att Berndtsson kommer ha en Skara HF-tröja på sig till hösten.

– Troligt är det absolut men sen kan inte jag svara på om det blir så.

Hur lång tid tror du det tar innan ni kommer fram till ett beslut?

– Det är inte säkert att det går så himla fort för varken vi eller Sofia sitter i en taskig sits utan vi resonerar fram en lösning. Sen att det kan ta ett tag betyder inte att det är mindre troligt.

Finns det plats i truppen?

– Vi har Lovisa Kardell och Caroline Friberg på mittsexpositionen men vi resonerar som så att det är bra om man har två-tre stycken på varje position.

Flink berättar också att Skara HF inte aktivt letar efter mittsexa och kommer inte göra även om Sofia Berndtsson inte får kontrakt.