Skara HF fortsätter att förstärka sin trupp inför nästa säsong och den här gången är det ännu ett meriterat tillskott. 30-åriga Sofia Berndtsson, med förflutet i bland annat Skövde HF, är klar för spel inför nästa säsong.

Under förra veckan berättade Skaras sportchef Gunilla Flink att klubben tittade på en lösning för Berndtsson – och nu har den lösningen hittats.

Berndtsson födde tvillingar i november 2017 och har av naturliga skäl tvingats försöka få ihop sitt vardagspussel.

– Det är ett heltidsjobb att ha tvillingar, men vi får hjälp av släktingar och då blir det lättare. Det är därför jag kan spela handboll. Jag har velat spela hela tiden och vi har fört dialog i ett par månader men det är först nu som vi blev klara, säger Berndtsson.

Mittsexan har tränat hårt i fem månader och berättar att hon under graviditeten som mest vägde över 100 kilo.

– Kroppen har svarat bra på träningen och kommer inte vara ett hinder. Nu är jag där jag ska vara. Det enda jag behöver vänja mig vid är handbollen. Men jag har en bra position. Det är lättare att spela mittsexa och försvara än att vara en steginsättande niometare.

Berndtsson tog själv kontakt med sin förre tränare Magnus Frisk och frågade om hon kunde få spela under honom.

Annons

– Då snackade han med Gunilla och på den vägen är det. Sen tycker jag Skara var ett bra alternativ från början. Jag har haft kompisar som spelat där och har bara en positiv bild så det passade mig ganska bra.

Ser ut som att ni får ett rätt hyfsat gäng med mycket rutin?

– Ja, vi blir nog ett ganska gammalt lag jämfört med de övriga. Vår medelålder är nog ganska hög, men det är bara bra att ha spelare med rutin och erfarenhet blandat med unga.