Perspektiv

Vi inom LO vill att alla ska vara trygga på jobbet. Både när det gäller vår anställningstrygghet och när det gäller vår arbetsmiljö. Ingen ska behöva slita ut sig eller dö av jobbet. Vi vill att alla barn ska få samma möjligheter till kunskaper i skolan oavsett var man råkar bo någonstans. Sjukvård ska gå först till dem som behöver det mest och inte till de med tjockast plånbok. Förutsättningarna för detta är att vi stoppar vinstjakten i välfärden och slår vakt om schyssta villkor på våra arbetsplatser.

Moderaterna har tydligt visat att de kan tänka sig samarbete med Sverigedemokraterna. Dessa två partier är de mest löntagarfientliga man kan hitta i Sverige idag. Med M:s förslag om försämringar i LAS så blir vi alla i praktiken provanställda på livstid. Dessutom vill de sänka lönerna för grupper som redan tjänar sämst. Bägge dessa förslag tycker även SD är bra idéer.

Socialdemokraterna vill till skillnad från M och SD stärka tryggheten för vanligt folk. Bland annat genom att avskaffa otrygga anställningsformer, sätta stopp för så kallad hyvling av arbetstiden (där arbetsgivaren utan förvarning kan minska en anställds arbetstid) och kräva kollektivavtal i offentliga upphandlingar.

Detta är bra förslag för Sverige, det ger trygghet åt vanligt folk.

LO-Facken i Falköping

Annons