Lane 4 Cup är en utomhustävling som Mariestads SS har arrangerat under många år. På lördagen var det debut för fem av klubbens yngre simmare att delta i tävlingssammanhang i utomhussimning.

11-åringarna Clara Jonsson, Victor Jonsson och Hilda Källström samt 10-åringarna Max Lind och Elsa Florén simmade alla riktigt bra och slog dessutom personliga rekord, trots att de simmade i 50– metersbassäng. Max kapade sitt rekord på 100m frisim med 18 sekunder och den nya tiden lyder 1.28.79. Max, Clara och Victor simmade även 200 meter frisim för första gången och gjorde det på strålande tider. Bäst gick det för Victor som simmade på tiden 3,05,16 och tog en silvermedalj i klassen 11 år och yngre.

Bland de äldre simmarna deltog Viktor Johansson, Simon Svedberg och Julia Jonsson och gjorde även de en hel del fina resultat i strålande sol och behaglig värme.

Söndagens tävlingar avslutades med en 1000m lagkapp där föreningen ställde upp med fem simmare och slutade på en andraplats av tolv startande lag.

Det blev även en hel del medaljer till FSS–simmarna. Totalt blev det tio medaljer till föreningens simmare, som nu tar träningsuppehåll fram till början av augusti.