På torsdagens eftermiddag fick JP beskedet att Stefan Löfven (S) kommer att hålla tal i Mullsjö den 6 juni. Socialdemokraterna fick 25 procent av rösterna i Mullsjö kommun i valet 2014.

– Det stämmer att han kommer till Mullsjö på nationaldagen för att hålla ett tal. Statsministern håller ofta tal på nationaldagen och vi vill gärna åka till en ort utanför Stockholm, säger Stefan Löfvens pressekretare Ingela Nilsson.

Varför just till Mullsjö?

– Det är en del av att statsministern reser väldigt mycket och det har han gjort under en lång tid. Han besöker gärna orter och kommuner som inte så ofta får besök av en statsminister eller statsråd. Han kommer att delta i nationaldagsfirandet och det sägs vara ett väldigt fint firande i Mullsjö, säger Ingela Nilsson.

Vad kommer han att tala om?

– Det får man komma dit och lyssna på.

Att Stefan Löfven kommer till just Mullsjö är inte förvånande, menar JP:s politiska redaktör Kajsa Kettil. Socialdemokraterna har ett starkt stöd och är största parti i Mullsjö. Kettil menar att Socialdemokraterna nu har aktiverat sin krisplan efter de svaga opinionssiffrorna.

– På tisdag väntar SCB:s partisympatiundersökning och den väger tungt. Alla politiker och människor väntar på den. Just nu framställs Stefan Löfven som en förlorare och det här anser man är ett bra tillfälle att förbättra sin image på, och framstå som en vinnare.

Annons

Vad tror du han kommer prata om?

– Jag tror han kommer prata om välfärden, att Sverige ska hålla ihop. Just nu går man in i en sommarfas i valkampanjandet och det är ingen hemlighet att ju närmare valet de kommer, desto mer kommer de gå in på välfärden och inte prata om migration, brott och straff som man gjort förut. Han har uppfattats som otydlig där.