Det gällde att göra intryck på 120 matgäster som bokat bord denna speciella kväll och även Tommy Myllymäki själv var lite spänd.

– Det är alltid nervöst innan och det är jag som har bestämt menyn, berättade han.

Gästkockssatsning

Hans gästspel var ett led i köksansvarige Erik Sandströms satsning på att ta in olika gästkockar, de bästa som finns i landet, som inspiration och utbildning för personalen.

Annons

– Det här är roligare än att skicka folk på utbildning, både för oss och för våra gäster. Maten här ska vara enkel och god med bra kvalitet på råvarorna.

Tommy Myllymäki delade ut sysslorna till personalen i köket och gick sedan runt och gav tips. Det blev en hel del nytänk och idéer att ta med i verksamheten framöver. Snackisen den här kvällen var nyheten gurkis som ingick i menyn. Is på gurka hade ingen tänkt på innan.

Har fullt upp

Menyn som helhet gick i vårens tecken med pilgrimsmusslor i förrätten, örtsekt vårlammsadel som huvudrätt och inkokta rabarber med mascarponiglass, frusen rabarber och mandelmaräng som dessert.

Tommy har gjort sådana här gästspel många gånger, men det blir allt mer sällan nu för tiden.

– Jag har ju fullt upp ändå med mina krogar, skrivandet av kokböcker och framträdanden i tv, berättade han.