1. I Can't Go On

Artist: Robin Bengtsson

Låtskrivare: David Kreuger, Hamed K-One Pirouzpanah, Robin Stjernberg

Odds Paf: 1.35

Odds Ladbrokes: 1.36

Odds Unibet: 1.35

Claesson recenserar: Jag kan säga det direkt, Robins bidrag har deltävlingens effektivaste refräng. Låten har drag av Maroon 5 och känns vid första lyssningen rätt anonymt.”I can´t Go On” börjar också lite trevande, men lyfter som sagt ordentligt i refrängen. Spotifyälskarna lär gå i full spinn.Intressant är också att bidraget är skrivet av David Kreuger och Hamed ”K-One” Pirouzpanah – två kompositörer som var med och vann med Sanna Nielsens ”Undo”.

Det borde ge extra kraft på lördag.

Vinstchans: En blivande hit som borde gå direkt till final.

2. Snurra min jord

Artist: Krista Siegfrids

Låtskrivare: Krista Siegfrids, Gustaf Svenungsson, Magnus Wallin, Gabriel Alares

Odds Paf: 3.75

Odds Ladbrokes: 15.0

Odds Unibet: 3.75

Claesson recenserar: Den 32-åriga finlandssvenska sångerskan har redan varit med i Eurovisionfinalen och lett Finlands Melodifestival. Tävlade i Sverige ifjol med låten ”Faller”, men årets bidrag saknar det tempot och jag får direkt visioner av 80-tal.

Hon släpper loss ordentligt på scenen och har en riktigt snygg och till vissa delar utmanande dansshow. Här skulle man med fog kunna säga att koreografin är betydligt vassare än låten. Synd eftersom Krista är en väldigt bra sångerska och hade förtjänat ett mycket bättre bidrag än det här. Men snyggt på scen är det i alla fall.

Vinstchans: Tycker ni att det här är bra måste ni tycka om Melodifestivalen lika mycket som mig.

3. Kiss You Goodbye

Artist: Anton Hagman

Låtskrivare: Christian Fast, Tim Schou, Henrik Nordenback

Odds Paf: 2.85

Odds Ladbrokes: 3.25

Odds Unibet: 2.85

Claesson recenserar: Han har startfältets mest moderna sound. Han lär dessutom få tonårstjejerna att falla pladask och det verkar upplagt för ett genombrott hos den stora publiken på lördag.

Hittills har karriären byggt på att han lägger upp inspelningar på Youtube och sångaren har nått publiken den vägen. Ändå är låten ”Kiss You Goodby” väldigt amerikainfluerad och sådant brukar sällan fungera i europeiska tävlingar. Anton är bra och han kommer säkert att nå framgångar i musikbranschen. Men frågan är om det kommer redan nu?

Vinstchans: Jag skulle tro på Andra chansen.

4. Gravity

Artist: Jasmine Kara

Låtskrivare: Anderz Wrethov, Jasmine Kara

Odds Paf: 4.0

Odds Ladbrokes: 13.0

Odds Unibet: 4.0

Annons

Claesson recenserar: Låten är under de första lyssningarna lite spretig och det är som man blandat flera olika låtidéer i samma bidrag.

Men jag gillar det här, främst tack vare Jasmine själv. Hon är en bra sångerska med speciell utstrålning, även om bidraget inte når riktigt ända fram.”Gravity är skriven ihop med Anderz ”Kisunguzungu” Wrethov och det bäddar väl för att det kan bli en framgång på lördag.

Sångerskan själv är van att stå på scen. Hon har varit med i Körslaget och Let´s Dance. Dessutom har hon spelat in Gyllene tiders ”Ljudet av ett annat hjärta” på singel.

Vinstchans: Min gissning är Andra chansen.

5. Boogieman Blues

Artist: Owe Thörnqvist

Låtskrivare: Owe Thörnqvist

Odds Paf: 7.0

Odds Ladbrokes: 7.50

Odds Unibet: 7.0

Claesson recenserar: Det går inte annat än att imponeras av denne 87-åring. Han framför sin ”Boogieman Blues” utan att för en sekund söka ett modernt sound. Istället tar han med på en resa till 50-talet. Jag faller inte pladask för bidraget, men tycker alltihop är charmigt. Och jag är nog inte ensam eller vad säger du pappa? Owe tillhör de som kan tokskrälla på lördag, men det som talar emot honom är att det är många yngre som röstar. De har i många fall inte ens hört talas om ”Varm korv boogie”. Men denne sångare som bor i Farsta Spanien och Florida har överraskat förr. Och stilen och textfinurligheten känns igen.

Vinstchans: Tror inte det, men inget vet med Owe Thörnqvist.

6. Crucified

Artist: Bella & Filippa

Låtskrivare: Peter Hägerås, Mats Frisell, Jakob Stadell, Filippa Frisell, Isabella Snihs

Odds Paf: 2.85

Odds Ladbrokes: 2.50

Odds Unibet: 2.85

Claesson recenserar: Här får ni möta tävlingens yngsta artister, de enda som är födda på 00-talet. Men när man hör Bella & Filippa kommer man genast att tänka på två andra sångerskor. Låten har hämtat mycket inspiration från First Aid Kit. Till och med kläderna känns igen. Men sjunger man bra stämmor med ett bidrag som har countryn som bas får man nog räkna med den jämförelsen. Tjejerna har dessutom länge lagt upp covers på Youtube. Men nu debuterar de inför miljonpubliken på festivalscenen. Filippa har dessutom varit förkyld och Bella har stått för merparten av sånginsatsen. Men på lördag är det allvar.

Vinstchans: Nja, men svenskarna har alltid gillat country, så Andra chansen är inom räckhåll.

7. Gotta Thing About You

Artist: Felix, Oscar & Omar/FO&O

Låtskrivare: Robert John Mutt Lange, Tony Nilsson

Odds Paf: 1.20

Odds Ladbrokes: 1.20

Odds Unibet: 1.20

Claesson recenserar: Låten är bland annat skriven av musikgiganten Robert ”Mutt” Lange, som har flera världshits bakom sig och det skapar förväntningar. Men jag tycker inte riktigt att bidraget lever upp till dem. Jag hade förväntat mig en snabbare låt, som bättre passat deras stil. Nu är det okey pojkbandspop i medeltempo och jag har faktiskt hört bättre refränger i år – det lyfter inte riktigt. Men när tonårstjejerna ser de tre grabbarna på scen har det förmodligen ingen betydelse. Den här typen av pojkbandskategori har skördat framgångar tidigare, så tror jag att det slutar den här gången också. Betänk att det är en telefonomröstning.

Bidraget är en medeltempolåt och inledningen är nästan exakt besläktad med Ratatas låt ”Jackie”. Vinstchans: Jag tror den går direkt till final.