Föraren från Tidaholms MK drabbades av hjärtstopp under lördagens tävling på Fimmerstabanan i Töreboda. Han avled på Skaraborgs sjukhus i Skövde dit han fördes med ambulans.

– Det är oerhört tragiskt för hans inblandade och vi deltar i all sorg, säger Jan Olof Wallskog, tävlingsledare från Töreboda MK, till Radio Skaraborg.

Ytterligare två personer skadade sig under deltävlingen som sedan avbröts.

"Under tävlingen inträffade ett dödsfall på grund av sjukdom samt två skador. De tre händelserna skedde oberoende av varandra. Våra tankar går till de inblandade, deras familjer och kamrater", skriver Johan Wahlström från Enduroalliansen Östra Skaraborgs organisationskommitté på Vintercupens hemsida.

Annons

I söndags, dagen efter dödsfallet, så samlades Tidaholms MK i sin klubblokal.

– Vi samlades för att prata igenom det hela. Alla är jätteledsna. Det är helt otroligt ledsamt, säger Per-Olof Graaf som är ordförande i Tidaholms MK.

– Han var också en jättestor tillgång för klubben och det är ett tomrum som vi framöver måste försöka fylla. Men det är något vi får ta längre fram.

Nästa deltävling i Vintercupen är den 28:e januari och det är Tidaholms MK som ska arrangera den. Under söndagen beslutade klubben att man kommer att genomföra tävlingen som planerat.

– De anhöriga och alla andra runt omkring klubben vill att vi ska köra den. Det var alla överens om.

Den bortgångne Tidaholmsföraren kommer då även att hedras.

– Vi kommer att börja tävlingen med en tyst minut. Det är självklart, säger Per-Olof Graaf.