Tre styrkor från Falköping, Skara och Floby på totalt 15 man var på plats och bekämpade branden som började under lördagseftermiddagen.

– Det är en markbrand. Ett skogsområde har också varit hotat, men som det ser ut just nu har vi allt under kontroll i alla fall, de som jobbar på platsen har lyckats inringa området, säger Ola Jakobsson på räddningstjänsten.

Också en bild från brandflyget, här har precis branden vid Sjögerås upptäckts på lördagseftermiddagen.
Foto: Anders Ljungberg

Räddningsstyrkorna bekämpade branden på 400 kvadratmeter precis innan den hade kunnat sprida sig till närliggande skogsområde.

Branden kommer även under natten att bevakas, för att se till så att branden lägger sig helt.

På söndagsmorgonen berättade Ola Jakobsson att räddningstjänsten varit kvar under natten för eftersläckning för att branden inte ska blossa upp igen. Vad orsaken bakom branden är vet han inte.

– Vi har ingen förklaring. Det kan vara en naturlig orsak, det kan även vara en glasbit som har legat där eller en maskin som det kommit gnistor ifrån. Det krävs inte mycket för att det ska börja brinna nu.

En privatperson hjälpte till med släckningsarbetet genom att fylla en maskin med vatten som man i vanliga fall sprider gödsel med.

– Det var väldigt effektivt, säger Ola Jakobsson.