– Jag har skrivit till honom och bett om en förklaring, men han har inte svarat på någonting som kan hjälpa oss anhöriga att gå vidare, säger hon till Aftonbladet.se.

Den i dag 36-åriga mannen var tillsammans med kvinnan och erkände att han mördat henne med en kniv i halsen. Efteråt skilde han huvudet från kroppen innan han åt av kroppen, skriver Aftonbladet.

Brottet skedde i en lägenhet i Skara.

– Det jobbigaste är det han gjorde mot henne efteråt. Att det inte räckte med att ta död på henne, bara för att han ville känna hur människokött smakar, det gör så jäkla ont, säger systern till tidningen.

Den mördade hade fem barn sedan tidigare och även mannen hade barn. I relationen fanns flera varningssignaler. Systern förstod att den dömde hade ett våldsamt humör. Hon fick ofta åka och hämta systern sedan de bråkat, men när systern uttryckte oro bedyrade kvinnan att han aldrig skadat henne.

Annons

När kvinnan dök upp med blåmärken eller vid ett tillfälle bröt benet på tre ställen, hade hon alltid bortförklaringar. Men under förundersökningen efter mordet hittade polisen hennes dagbok som gav en annan bild av pojkvännen. Den är skriven kort innan mordet och beskriver hur rädd hon var men att hon inte vågade berätta för sina närmaste. Hon skriver att mannen är olika personer och att ”han pratar om bestraffningar, om allt det onda”, uppger Aftonbladet.

Efter mordet ringde mannen själv till polisens ledningscentral och erkände. Efteråt konstaterades att han led av en allvarlig psykisk störning. Bland annat hade han hallucinationer och han dömdes till rättspsykiatrisk vård i mars 2011. I dag vårdas han på Karsudden och varje vecka har han en fyra timmar lång permission i Katrineholm.

Han driver även en blogg där har han svarat på frågor från läsare och uttryckt att han är likgiltig inför vad samhället tycker om honom och hans brott:

”De flesta säger någon gång i sitt liv att de aldrig skulle kunna ta någon annans liv, men har du väl gjort det en gång är det ingen stor grej längre”, har han skrivit bland annat.

– Det är vansinnigt att de släpper ut honom. Han kommer att sköta sig, men vad händer när han kommer ut och kanske struntar i sina mediciner? Jag tror att han kan göra något liknande igen, säger systern till tidningen.

Nu försöker hon gå vidare med sitt liv men fortsätter hoppas att systerns mördare ska berätta exakt vad som hände, en dag.

– Jag undrar vad som fick honom att tro att det var okej att ta en annan människas liv, dessutom en mamma till fem barn?