En uppföljare var given efter fjolårets succé. Den här gången arrangeras Cancergalan i Falköpings Folkets Park. Den 18:e augusti smäller det - och engagemanget kring galan är stort.

Artister som Louise Hoffsten, Dogge Doggelito och The Refreshments är stora dragplåster, men kvällen utlovar även en hel del annat, såsom lekar, servering och chokladhjul.

Och för att rodda ett arrangemang av sådan kaliber krävs förstås en väl sammansvetsad arbetsgrupp som vet sina uppgifter. I god tid inför galan samlas därför styrelse och volontärer för att fördela arbetssysslor och lära känna varandra.

– Det är viktigt med teamkänsla. Alla ska känna sig lika delaktiga, poängterar Eva Björk, Pernilla Teodorsson och Jessica Kumpula, som alla ingår i styrelsen.

"Ett jättebra gäng"

Cirka 25 volontärer kommer att vara med och hjälpa till före och under Cancergalan. Vissa utav dem har erfarenhet från förra årets gala, medan andra är nya.

– Totalt är vi runt 30 personer som arbetar med galan. Ett jättebra gäng! Det känns också bra att vi inte har behövt jaga några frivilliga, utan folk har sökt sig till oss, berättar Eva Björk.

Ansvarsområdena är flera och volontärerna får själva välja vilka arbetsuppgifter de vill engagera sig i.

– Under själva galan behövs det bland annat entré- och publikvärdar samt personal som servar artisterna, säger Eva, och konstaterar att det inte ska finnas några frågetecken när galan väl sparkar igång.

Annons

I måndags samlades Cancergalans volontärer och styrelsemedlemmar för korvgrillning, samkväm och planering. Den 18 augusti är det upp till bevis.
Foto: Carl Hallin

Biljettförsäljningen pågår

Med lite drygt en månad kvar känner sig initiativtagaren trygg i att bitarna börjar falla på plats, även om en del förberedelser återstår.

– Det känns som att vi börjar landa. Vi sparar mycket logistik på att vara i Folkets Park. Nu har också biljettförsäljningen börjat komma igång, avslutar Eva Björk.