Björn Goop och Mellby Free vann StoChampionatet 2018 och efteråt bytte banchefen Ternemar och Goop flera glada blickar med varandra.

Nu avslöjar banchefen varför han gladdes åt Goops seger. För det var nära att Ternemar satte stopp för Goops medverkan i det prestigefyllda loppet redan under invigningen.

– Det var jäkligt speciellt, för Björn och jag åkte i den första bilen på invigningen. Och när jag klev ur bilen hade han fingrarna i gångjärnet. Jag såg inte det och slängde igen dörren. Det var nära att jag klippte fingrarna på honom! Chauffören sa att han var helt säker på att jag tog hans fingrar, säger Ternemar och skrattar lätt.

– Det är lätt att skratta åt det nu! Men det var nära att han inte ens kunde köra. Det hade varit en fullständig katastrof. Det var en jävla tur att Björn hann dra undan fingrarna. Du kan ju tänka dig rubrikerna. "Ternemar slog sönder Björn Goops fingrar".

Den avgående banchefen hade kunnat avsluta sin tid på Axevalla med en riktig knall.

– Hade varit en mardröm. Därför var det extra skönt och lite konstigt att han vann.

Enligt Ternemar skrattade även stjärnkusken Björn Goop åt det hela i efterhand.

– Vi sågs i stallet och jag sa till honom att han var nära på att bli Björn Krook istället.

Annons

Ternemar lyckades dock undvika en katastrof och fick istället uppleva en trevlig travhelg – trots att publiksiffran, 23 379, var den sämsta sedan 1988 (22 207).

– Alla fokuserar på det där. Men när man går omkring där så känns allt som vanligt. Det var en jäkla bra helg ändå och vi får vara nöjda med att det kom så många. Den här trenden har varit genomgående på alla evenemang i år. Alla har tappat. Jag har ingen bra förklaring. Vi kan inte göra mer i alla fall, säger Ternemar.

Även om Benny Ternemar går i pension i höst så räknar han med att vara involverad även i nästa års tävlingar.

– Det kanske låter konstigt – men ingen av de nyanställda har jobbat med trippeltravet förut och det är omöjligt att klara själv. Så jag tror jag kommer att få hjälpa till lite i alla fall.

LÄS OCKSÅ: Bildextra: Goop vinnare i StoChampionatet

LÄS OCKSÅ: Banveterinären efter hästens plötsliga död