– De som har erkänt har fått strafföreläggande, men i något fall har det också blivit rättegång, säger åklagaren Virpi Alajarva.

Narkotikabrott Forest Star Festivals medarrangör Lina Thorvald var besviken över att de många misstänkta narkotikabrotten, vilket riskerade att göra att festivalen fick ett dåligt anseende.

– Det är tråkigt så klart, men vi förstår självklart att polisen måste göra sitt jobb, sa hon.

Sjunde året

Annons

Det var sjunde året i följd som Forest Star Festival arrangerades i skogen i närheten av Gate i Hjo kommun. Festivalen som bland annat var inriktad på trancemusik, yoga och olika workshops lockade besökare från andra delar av Sverige och från många andra länder. Festivalarrangörerna hade i år sålt slut på samtliga 600 förköpsbiljetter. Det var även möjligt att besöka festivalen utan att ha köpt en förköpsbiljett.

– Vi gör detta för att vi älskar musiken, naturen och det kreativa. Vi har aldrig tidigare haft några problem på festivalen, sa Lina Thorvald.

Polisens tillslag natten mot lördag innebar att 29 personer som befann sig på festivalområdet var misstänkta för narkotikabrott.

– Det handlar ju om olagliga substanser och vi förespråkar självklart inte droger. Samtidigt är vi medvetna om att droger ofta förekommer på festivaler och vi välkomnar därför att polisen kommer hit och gör kontroller, fortsatte Lina Thorvald.

Hon framhöll att festivalen alltid har haft ett gott samarbete med polis och andra myndigheter.

– Vi är en seriös arrangör som försöker att skapa något positivt. Vi hade exempelvis valt att inte ha någon alkoholservering fastän vi vet att vi skulle kunna tjänat jättemycket pengar på det.

Läs om tillslaget:

Läs om medarrangörens reaktion:

Läs om festivalen 2013: