Det är trion Lena D Asmus, Lina Lygneroth och Van Arty som har en gemensam utställning på Bildkällan mellan den 20 maj och 10 juni. Vernissage blir det alltså på lördagen och då bjuds det även på lite musikunderhållning.

— Det är ett för dagen helt nykomponerat band som spelar. Vi heter Van Artys orkester och förutom mig själv så ingår Simon Fäldt och min hustru, Ulrica Rislund, säger Van Arty.

Just Van Arty, bosatt i Skår utanför Falköping, är alltså en av tre konstnärer som ställer ut och han gör det med akvarellmålningar.

— Jag kommer att ha ungefär 25 olika verk med vid utställningen och cirka hälften av dessa består av marina motiv, säger han.

Målar i olja

Annons

Van Arty är ett relativt känt namn i lokala konstkretsar, medan däremot Falköpingstjejen Lena D Asmus än så länge är lite av en doldis.

— Jag var med vid samlingsutställning i Kälvene-Näs bygdegård i samband med Konstnatta i höstas, säger hon.

Nu fick hon en förfrågan av Maria Segerström på Bildkällan om hon ville delta i denna utställning och hon nappade direkt.

— Jag kommer att ha med tio-tolv oljemålningar med lite blandade motiv. Det handlar om figurativ konst och jag inriktar mig på mänskliga gestalter. Jag vill förmedla känsla med mina verk, säger Lena.

Lena var igång med sitt målande redan i början av 2000-talet, men tröttnade sedan lite. Nu har hon fått upp intresset igen och är alltså redo att visa upp sina verk för allmänheten.

Organiska motiv

Den tredje utställaren är en keramikskulptör i form av Lina Lygneroth från Gökhem. Även hon har ställt ut tidigare, detta i samband med Konstnatta.

— Jag har tagit med mig en hel del olika skulpturer in till Bildkällan, så får vi se hur många som slutligen får plats. Jag siktar först och främst in mig på organiska motiv, såsom koraller, svampar och mossor. Jag har även med mig några bruksföremål, säger Lina, som har jobbat som keramiker i ungefär tio år.