Trollkarlen Adin kom på lördagen till Tidaholms stadsbibliotek och trollade för barnen. Han gjorde en lång rad tricks och fick barnen att tjuta av skratt. Humorn fanns med i hela föreställningen, som när han efter att försökt att trolla bort en colaflaska i en papperspåse konstaterade att det inte gick — och sedan knycklade ihop påsen och kastade iväg den.

Kortlek blev hatt

I publiken, som nätt och jämt rymdes på barnavdelningen, fanns Gustav Heydenvall.

— Det var bra, det var roligt att titta på alla trolleritrick, tyckte han.

Särskilt bra tyckte han tricket var när Adin kastade upp en kortlek i luften och den förvandlades till en hatt.

— Jag brukar trolla hemma med en kortlek, sa Gustav Heydenvall.

Annons

Förutom att trolla jonglerade trollkarlen Adin också till barnens förtjusning. Han tog också upp flera frivilliga barn på scenen som hjälpte honom med föreställningen. När han skulle sticka ett svärd genom halsen på en människa fick det dock bli en vuxen i publiken som fick vara frivillig.

Från Falköping

Adin Barlov, som trollkarlen egentligen heter, har växt upp i Falköping och själv varit en liten grabb som imponerades av bland andra Tobbe trollkarls trolleritricks.

— När jag var sex år gammal fick jag en trollerilåda, berättar Adin Barlov, som sedan dess spenderat mycket tid på att öva trolleritricks.

För två år sedan startade han mer seriöst med magi som underhållning och har uppträtt såväl på hemmaplan som runtom i Sverige, bland annat för Cirkus Scott, och Danmark.

17-åriga Adin Barlov läser estetiska programmet på Katedralskolan i Skara och är förutom trolleri även intresserad av skådespeleri, något som märks i hans föreställning.