Senast Mikael Persson-Riis spelade i Skövde IK var säsongen 2010/2011. Det blev en trasslig säsong. Problemen med ena ljumsken var så stora att han var nära att tvingas lägga av med ishockeyn för gott.

– Som ishockeyspelare är du utsatt för de grejerna. Man står ganska onaturligt och påfrestar ljumskarna ganska mycket. Jag har haft problem med det under hela min seniorkarriär.

– Det går ju inte att bita ihop och köra när man är så beroende av ljumskarna och har så ont.

Efter den säsongen blev det en flytt till Umeå för studier och miljöombyte. Han fick bukt med ljumskproblemen, började spela i klassiska och hårdsatsande Björklöven. Karriären tog fart igen. Han var med när laget tog steget upp till Hockeyallsvenskan våren 2013.

– Att infria den målsättningen med "Löven" var häftigt. Det var en härlig inramning att få avgöra på hemmaplan inför en fullsatt hall (6 000 åskådare) med det publikstöd som var, säger Persson-Riis.

Avancemanget betydde emellertid att Persson-Riis inte fick nytt kontrakt. Istället valde han att spela i division 1-laget Teg.

– Vi hade väl inga jätteambitioner att gå till allettan eller så men jag trivdes bra där, säger forwarden som gjorde 40 poäng (19 mål) på 33 matcher.

Tack vare det fina spelet i Teg fick han chansen att lira i Hockeyallsvenskan med Björklöven. Tolv framträdanden blev det.

– Det är jag nöjd med. Visserligen var jag bara inlånad men det var kul att få spela med dem eftersom jag var med och spelade upp dem. Det var tufft för laget med några förlustsviter och påfrestande men det var kul att få prova på allsvenskan, säger han.

Till den här säsongen har han valt att vända hemåt till Skaraborg och Skövde IK. Och plötsligt så är 27-åringen näst äldst i laget.

– Jag börjar bli äldre, så är det ju bara. När jag spelade i Teg i fjol var jag bland de äldre. Det ska väl inte vara någon fara. Men visst går tiden fort.

Under den senaste SIK-sejouren gjorde den tekniske Persson-Riis ett och annat spektakulärt mål. Bland annat bjöd han på ett "zorro-mål" vid ett tillfälle.

Får vi se något mer konstmål från dig i SIK-tröjan?

– Det vet jag inte om jag ska vara ärlig. Det blir färre och färre mål. Men på rätt plats och vid rätt tid ska jag väl peta in någon puck.

Vad tror du om SIK i vinter?

– Det känns bra. Vi har ett ungt lag med mycket skills. Vi har bra förutsättningar att ta oss till playoff som är målsättningen.