Det såg ett tag osäkert ut om Elin Ottosson skulle göra en elfte säsong i Skara HF. Men på måndagskvällen kom det efterlängtade beskedet för de lilaklädda, som får behålla sin trotjänare.

Så sent som för en dryg vecka sedan pratade Skara HF:s sportchef Gunilla Flink om att "det måste bara bli en hållbar vardagssituation för Elin" – som sökt in till en utbildning samtidigt som arbetssituationen inte var den lättaste att kombinera med handboll.

Nu är de problemen alltså lösta; Ottosson går ner i arbetstid på jobbet som sjuksköterska på Skaraborgs sjukhus i Skövde.

– Det har varit en jobbig tid när jag gjort allt för att få det hela att gå ihop. Först hoppades jag kunna gå en utbildning men när jag inte kom in där var jag tvungen att tänka om, säger Ottosson till SHF:s hemsida.

– Nu kommer jag kunna vara med på alla matcher och just nu verkar det som om det inte blir många träningar som jag måste missa på grund av jobbet.

Niometersspelaren är fostrad i klubben och har 27 år gammal tio säsonger avverkade i A-truppen.

LÄS OCKSÅ: Körigt för elitspelande föräldarna: "Tror på lösning"

Annons

Skara HF har förstärkt truppen på flera sätt inför SHE-säsongen, samtidigt som tränaren Magnus Frisk anslutit från Skövde HF.

– Vi har helt andra förutsättningar är tidigare och under mina tio tidigare år har jag aldrig känt att vi haft sådana möjligheter som i år. Ny tränare och flera nya spelare gör att vi alla får ny energi och njuter av att komma till hallen och mötas av nya tankar och nya röster, säger Ottosson.

Ottossons påskrift innebär att Skara HF:s trupp nu är komplett, sedan Sofia Berndtsson för en vecka sedan dessutom kritat på för klubben. Och sportchefen Gunilla Flink är nöjd.

– Vi ville så gärna ha Elin kvar och är väldigt glada över att vi till slut hittade en lösning som kan fungera såväl för Elin som för klubben, säger hon till Skara HF:s hemsida.

LÄS OCKSÅ: Johansson trivs i Skara: "Känns lite som att komma hem"