Rose-Marie Thuresson från Falköping hade en minst sagt speciell start på söndagen. Hon var nämligen gäst i Nyhetsmorgon i TV4 där hon skrapade Triss och vann en kvarts miljon kronor.

Den 4 december fick Rose-Marie Thuresson vara med om något hon aldrig hade kunnat tro skulle hända just henne. Hon och maken hade köpt varsin Triss på Ica Maxi i Falköping. Maken vann 30 kronor gånger två, men Rose-Maries lott skulle visa sig vara värd betydligt mer.

– Jag satt uppe ganska länge den kvällen, men till slut skrapade jag. Jag såg då att det var tre tv-rutor och blev väldigt förvånad, minns Rose-Marie som då ropade på maken som också han fick komma och titta på lotten.

– Det tog ett tag innan vi fattade att det var tre tv-rutor.

Behöll lugnet

Hon minns att hon ändå var ganska lugn.

– Man har ju tänkt mycket på hur man skulle reagera, men jag kände mig ganska lugn. Sedan har man tänkt mycket på det och jag trodde ju aldrig att jag skulle få uppleva det här, säger Rose-Marie och berättar att hon valde att hålla vinsten hemlig ända in i det sista.

– Det är bara barnen som vetat om det. Vi berättade för våra syskon och så i fredags kväll, men nu plingar det ordentligt i telefonen, skrattar hon.

På söndagsmorgonen var det så äntligen dags att se hur stor vinsten skulle bli. Falköpingsbon var garanterad 100 000 kronor, men efter att ha valt den 30:e lotten stod det klart att hon vunnit hela 250 000 kronor. Nu tackar hon barnbarnet för storvinsten.

Annons

– Mitt barnbarn Kingston föddes den 30 juli förra året, så det var ju tur att jag tog just den lotten, menar Rose-Marie.

Resor och renovering

Vad vinsten ska användas till är inte helt klart, men Rose-Marie och maken har en del planer.

– Några resor blir det givetvis, sen kanske vi renoverar huset något.

Svenska Spels vinnarkommunikatör Magnus Fridell gratulerar Rose-Marie till storvinsten.

– Vilken start på söndagen! Man kunde inte ta miste på hennes glädje när hon insåg att hon vunnit mer än dubbelt så mycket som hon hade trott. Nu hoppas jag att Rose-Marie och maken hittar en härlig resa där de kan njuta ordentligt av vinsten, säger han.