Idén med en skidshow vid skolan i Floby föddes i samband med en friluftsdag i Mössebergsbacken i Falköping härom veckan.

– Jag noterade att ett gäng killar från nian här vid Flobyskolan var riktigt vassa på att göra olika sorters hopp, så jag frågade dem helt enkelt om de skulle kunna tänka sig att visa upp sina konster för sina yngre kamrater i vår lilla backe intill skolan, säger idrottsläraren Roger Lindberg.

Killarna funderade ett tag och kom sedan till Roger och frågade om de skulle köra denna grej. Så blev det, med stor entusiasm och glädje jobbade de på kvällar (och även lite på skoltid) med att färdigställa "skidparken", bland annat med hjälp av ett par hjullastare.

– Några av killarna har traktorkörkort, är det bäst att tillägga, säger Lindberg.

Till slut var anläggningen klar.

– Det blev närmast som en liten arena med hopp, rails och publikplats, fortsätter Roger.

På torsdagen var det så dags för den omtalade showen. Låg- och mellanstadieeleverna vid skolan bjöds in (ja, givetvis var också högstadieeleverna välkomna), och med hjälp av bland annat en ljudanläggning för musik och speakerljud, så blev det en häftig show med spektakulära hopp och mycket publikjubel.

– Tanken är att "parken" skall kunna användas av alla under sportlovet, men med tanke på rådande mildväder är det väl inte läge på att lova för mycket. Den kanske smälter bort, summerar Roger Lindberg.

Annons