Det var vid tiotiden på tisdagskvällen som en 40-årig man föll från en balkong på fjärde våningen i Skultorp. Han fördes till sjukhus utan livshotande skador och hade, enligt förundersökningsledare Margita Johansson, ”änglavakt”.

Samma man råkade även ut för en likande händelse för ett halvår sedan. Då hävdade han att han hade gått i sömnen, och ärendet avskrevs som en olycka. Nu ska polisen utreda om mannen varit utsatt för två mordförsök, uppger P4 Skaraborg.

Flera vittnen har hörts och på torsdagen anhölls först två personer.

Annons

— Vittnesuppgifter och den tekniska undersökningen sammantaget gör att man har fattat anhållningsbeslutet, sa Niklas Lindström på Skövdepolisens enhet för grova brott.

Ännu en misstänkt person hämtades till förhör av polisen.

— Det kan vara aktuellt att hämta in ytterligare personer. Därför kan jag inte gå ut med fler uppgifter, sa Lindström på fredagen.

Slutsatsen dras att personerna befann sig i lägenheten när fallet inträffade. Lindström understryker dock att det fortfarande kan handla om en olyckshändelse.

— Det finns fortfarande utrymme för att det rör sig om en olycka. Men omständigheter gör att det uppstår misstankar om försök till mord.

På lördagseftermiddagen häktades sedan tre män i 20-40-årsåldern av tingsrätten. De är alla på sannolika skäl misstänkta för mordförsök, enligt P4 Skaraborg.