Enligt Lidköpingspolisen ska de båda bröderna ha varit frihetsberövade en tid i en lägenhet i Jönköping. Natten till onsdagen ska två misstänka gärningsmän ha tvingat med sig den ena brodern i en bil och körde till Skara, där hans familj bor.

– Han skulle försöka ordna pengar från familjen, säger Tomas Vänerfors, stationsbefäl på polisen i Lidköping.

– Det har varit stor press på honom eftersom han bror fanns kvar i lägenheten i Jönköping.

Lyckades larma polis

Annons

När de kom fram till Skara ska brodern på något sätt ha lyckats larma polisen, som kunde gripa de två misstänkta männen.

De två männen anhölls sedan på onsdagsmorgonen.

Polisen gjorde en husrannsakan i den aktuella lägenheten i Jönköping, där den andre brodern hittades tillsammans med en tredje man hämtades till förhör, enligt polis Tomas Vänerfors.

Hur länge har bröderna varit frihetsberövade?

– Det verkar som att de har varit frihetsberövande en tid.

Har de utsatts för något våld?

– Jag vill inte gå in på det, vi vet alldeles för lite i nuläget.

Han vill inte heller gå in på om offren och de misstänkta gärningsmännen känner varandra sedan tidigare.

"Ouppklarad affär"

Enligt uppgifter till GT ska en uppklarad affär ligga bakom kidnappningen.

– Det rör sig om en ouppklarad affär som handlar om varor och pengar. Jag vet inte om det är narkotikaaffärer, men någon har varit skyldig pengar, säger Hans Lippens, presstalesperson på polisregion Väst till tidningen.

Vid husrannsakan i lägenheten i Jönköping hittade misstänkt narkotika samt gods som misstänks vara stulet. Brottsmisstankarna är människorov, narkotikabrott och stöld alternativt häleri.

Enligt åklagare Klas Hellgren har även den tredje misstänkte mannen anhållits. Samtliga tre män är födda sent på 80-talet eller början på 90-talet och hemmahörande i Jönköping.