Den 60-åriga kvinnan hittades död vid ett motionsspår vid Mulleberget i Ulricehamn på tisdagskvällen den 24 oktober.

Polisen rubricerade tidigt ärendet som mord alternativt dråp och ett stort utredningsarbete startade för att ta reda vad som hänt kvinnan som hade en chefsposition i Ulricehamns kommun.

Men ännu, två månader efter det misstänkta mordet, finns ingen misstänkt gärningsman. Hittills har drygt 900 personer förhörts och fått lämna salivprov.

Annons

Nu går den lokala polisen i Ulricehamn vidare i utredningen genom att ta hjälp av NOA – nationella operativa avdelningens – gärningsmannaprofil-grupp.

— Det är expert som jobbar med det. Man tittar på vad som kan vara aktuellt i de olika fallen. Man tittar på omgivning, situation och person. Man har vissa givna medel som man jobbar med och de är ganska duktiga på att ta fram var den här personen kan befinna sig i samhället, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson för polisen.

Experterna har tagit fram en gärningsmannaprofil men det finns ännu ingen misstänkt.

— Det här fallet är inte exceptionellt, mord är alltid svårt. Polisen har vissa grundläggande principer som man jobbar efter. Det är också särskilt svårt med personer som anträffas döda på offentliga platser, säger Stefan Gustafsson.

Polisen vill alltjämt komma i kontakt med personer som har gjort iakttagelser som kan ha med det misstänkta mordet att göra. Då ringer man på telefonnumret 114 14.