Det var en av sakerna elevrådsordförande Linnéa Malmström tog fasta på när hon höll tal på högstadiets musikfyllda avslutning i Stenstorps kyrka. Hon önskade niorna lycka till, och att det skulle nå sina mål.

Det gjorde även rektor Tommy Cronholm, som jämförde skoltiden med cykling, där man först lär sig med hjälp, sedan bygger laganda och hjälps åt. En del har lätt för sig, andra får kämpa hårdare. Men han tyckte eleverna visat en positiv laganda.

– Och snart är första etappen i cykelloppet, den med årskurserna 1-9, färdig för er.

Avslutningen inleddes med att niorna tågade in i den mer än fullsatta kyrkan med John Engström i täten som fanbärare. Kyrkoherde Mikael Blom strök under att eleverna hade alla möjligheter framför sig, och hoppades att eleverna skulle ta vara på sitt sommarlov.

Avslutningseleverna fick gå fram och hämta sina betyg, innan det var dags för stipendieutdelning och alla hyllades med applåder.

Applåder fick också alla som bidrog med musik under avslutningen; Wilma Sundh, Clara Louise Pihl, Jonna Kielinen, Alva Andersson och duon Angelina Möksy och Petrus Yousif.

Efter psalmen Den blomstertid nu kommer… tågade niorna ut ur kyrkan med resten av deltagarna efter sig.