Svenska mästarna IFK Göteborg kom till Arena Skövde med en ganska tung säsong bakom sig. Laget parkerar i mitten av SFL Södra med rejäl marginal upp till slutspelsplats. För Skövde United Futsal har det som bekant gått ännu sämre och laget hade inför mötet med "Blåvitt" (som spelade i lila) åtta raka förluster.

Matchfakta:

Skövde United FC - IFK Göteborg Futsal 2-2 (1-1)

Mål SUFC: Henrik Rodriguez, Ashur Chlim..

Matchfakta:

Skövde United FC - IFK Göteborg Futsal 2-2 (1-1)

Mål SUFC: Henrik Rodriguez, Ashur Chlimon

Publik: 60

Gästerna började också bäst, redan i den tredje minuten kunde Adam Stefanson peta in 0-1. Göteborg spelade med hög press och Skövde hade enorma svårigheter att etablera något anfallsspel, så när Henrik Rodriguez kvitterade i den sjätte minuten var det lika oväntat som snyggt. Skövdespelaren klackade elegant in bollen i vad som kändes som Skövdes första spelsekvens på Göteborgs planhalva.

Resten av halvleken tillhörde Skövde och Göteborg kom inte alls upp i den nivå man kunde förvänta sig av dem. Det var också Skövde som hade de två bästa målchanserna under resten av halvleken när laget kontrade till sig två frilägen. Först sköt Julian Said utanför och sedan prickade Edin Salihovic stolpen.

— Vi har flera riktigt bra lägen som vi borde utnyttjat bättre, säger Skövdes spelande tränare Johny David efteråt.

Skövde fick sedan en flygande start på andra halvlek när Ashur Chlimon gjorde 2-1. Göteborg kunde dock svara tämligen omgående och i den sjätte minuten av andra halvlek satte Ludwig Torkelsson 2-2. Därefter stod de båda målvakterna Andreas Jonsson och Sam Noori för flera fina insatser och såg till att inget av lagen kunde avgöra, trots flera chanser. Matchen slutade 2-2 och poängen var Skövdes första sen 4-2-segern borta mot Torslanda i seriepremiären förste november.

— Det här var ett stort steg framåt. Inför den här matchen pratade vi om att spela tight i försvaret så skulle chanserna komma. När vi hade Sargon byggde mycket av spelet på honom och då var vi mer offensiva, vilket gjorde att vi också släppte in fler mål. Idag spelade vi som de flesta lagen gjort mot oss under säsongen, säger Johny David.

Förutom att vara nöjd över poängen passade han på att berömma sina spelare.

— De ska ha beröm som fortsätter dyka upp trots att resultaten gått emot oss.

Uttalandet leder förstås in på de rykten på nätet som säger att föreningen är på väg att läggas ner.

— Nej, de ryktena stämmer inte, vi kommer inte lägga ner. Det här är en satsning som vi startade för tre år sedan och kommer fortsätta med. Men jag förstår att ryktena kommit nu när Sargon (Abraham) lämnar, när Hanna (Abraham) var skadad och missade de sex första matcherna och Bilos (Yonakhir) varit avstängd. De tre fick inte spela en match ihop, det är väldigt synd för det är väldigt bra spelare.

På söndag spelar Skövde mot Malmö City på bortaplan.