Valtorps spelande tränare Tommy Andersson har så här långt noterats för tio matcher säsongen 2019. Efter fredagens möte med Korsberga IF stryks "spelande" ur titeln, och antalet matcher stannar vid elva.

"Har man påbörjat en säsong så bör man löpa linan ut, det har alltid varit viktigt för mig. I detta fallet måste jag göra ett undantag, åtminstone som spelare. Helt plötsligt står jag på 347 spelade matcher i Valtorpströjan, samma som Joakim Gabrielsson. Han är och kommer alltid att vara den viktigaste personen i min fotbollskarriär", skriver Andersson själv på klubbens hemsida.

35-åringen gör sin 20:e säsong i Valtorp, efter att ha debuterat 1998. Sedan dess har han varit klubben trogen, bortsett från en säsong i Heimer 2005.

Trots att sex matcher återstår av säsongen, efter fredagens match, kommer Andersson alltså ha spelat färdigt. Det gör att han kommer att dela rekordet som Valtorps meste spelare med Joakim Gabrielsson.

"Detta är mitt sätt att hedra och säga tack till Jocke. Att få dela ett sådant rekord med Valtorps störste genom tiderna är svårt för mig att greppa och jag är väldigt glad och stolt", skriver Andersson.

Tommy Anderssons sista match som Valtorpsspelare sparkas i gång på Brovalla klockan 18.30 på fredagskvällen.

Relaterat: Bildextra: Här drabbar Valtorps IF och Borgunda IK samman i derbyt