Under två år var de ett par, men 2018 valde de att bli särbo och sedan tog förhållandet slut.

Hon hade bett mannen förvarna om när han skulle komma och hämta sina saker. Men den 7 december samma år dök han upp oanmäld i Tidaholm.

Samma dag tog han sig in i lägenheten två gånger och förstörde delvis bostaden. Nu döms 52-åringen för hemfridsbrott.

Mötte exmannen

När mannen dök upp första gången trodde kvinnan att det var en manlig bekant som skulle komma på besök och öppnade. Istället mötte hon 52-åringen.

Hon förklarade att han inte fick komma in i bostaden, då började han skrika på kvinnan och frågade om vem hon hade utanför huset, sedan så trängde sig in i lägenheten.

– Jag försökte att stoppa honom, men jag orkade inte. Han var så stark, säger den utsatta kvinnan i förhören.

Rev ner taklampa

Mannen sa att han skulle ha sina saker och började med att riva ner taklampan, som gick sönder. Sedan tog han tv:n och bredbandsboxen och gick ut i trappuppgången.

–Jag blev så rädd att jag tog mina nycklar och sprang ut ur lägenheten för att komma ut till min kompis som väntade, fortsätter hon.

Tryckte henne mot vägg

Hon mötte den upprörde mannen i entrén.

– När jag försökte att komma förbi honom så tryckte han upp mig mot väggen med hjälp av tv:n. Han tryckte så hårt att jag tappade andan och när han släppte så fick jag sätta mig på golvet för att hämta andan.

Efter det så sprang kvinnan upp till lägenheten igen och låste om sig.

Annons

Men mannen kom tillbaka igen och låste upp dörren, trots att han inte skulle ha någon nyckel. I det läget valde bostadsinnehavaren att lämna lägenheten på nytt och tog in på hotell.

Hällt ut kattmat

Dagen efter vid niotiden så åkte hon och kompisen till lägenheten och då såg de att han varit där inne igen. Exmannen hade dragit ner hennes blomkrukor, hällt ut kattmat, rivit upp kvinnans säng, slängt en jacka som hon tidigare hade fått av honom och ett par skor i sopnedkastet.

Efter händelsen har hon bytt dörrlås.

Mannen döms nu för hemfridsbrott till 50 dagsböter á 50 kronor, han ska dessutom betala ett skadestånd på 5 000 kronor till den utsatta.

Tv