På söndag slog Ekehagens Forntidsby i Åsarp upp portarna för allmänheten och erbjöd söndagsmiddag och tipspromenad.

Elisabet Frick, köksansvarig i forntidsbyns servering, var förväntansfull. ”Vi är så laddade, det är första gången på väldigt länge som vi har helgöppet under våren”, berättade hon innan helgen.

Under våren kommer forntidsbyn att vara öppen på veckodagar och söndagar. Alla dagar kommer restaurangen att erbjuda hembakat fika och lunch men det är söndagarna som är verkligt speciella. ”Meningen är att det ska kännas som att åka till mormor på middag”, berättar Elisabet.

Ute i forntidsbyn blir det tipspromenad bland hyddor, hus, linderödsgrisar och vildsvin. Egil Josefson, verksamhetsledare i forntidsbyn lugnar dem som kanske är oroliga för att alla frågor ska handla om forntiden. ”Självklart blir det några frågor som handlar om äldre tider, men överlag är det frågor i alla ämnen”, säger Egil och tillägger att det både finns frågor för vuxna och för barn.

Även om söndagens aktiviteter var starten på vårsäsongen i Ekehagen så har verksamheten egentligen redan pågått mer än en månad. ”Innan sommaren kommer mer än 11 500 nioåringar från hela västra Sverige att passera Ekehagen”, berättar Egil Josefson.

Elisabet Frick, köksansvarig i forntidsbyns servering ser fram emot våren i Ekehagens forntidsby, söndagsöppet. Starten för söndagsöppet skedde i helgen.

Annons