Det har gått en dryg vecka sedan Julia Böjeryd uttalade sig i Skövde Nyheter om de kränkningar som hon upplevt från en lagkamrat. Böjeryd kände till slut att hon inte hade något annat val än att koppla in spelarföreningen och polisanmäla sin lagkamrat som anklagas för att bland annat ha hotat med att slå Böjeryd.

För första gången har den anklagade spelaren nu gått med på att ge sin version av det hela.

Tillsammans med bland andra Skövde HF:s vice ordförande Anders Löfvenborg tar hon därför plats i ett omklädningsrum i Arena Skövde för att berätta sin version.

- Jag upplever att situationen som uppstått inte är lika farlig som den bilden hon (Böjeryd) har återgett. Syftet med polisanmälan har varit att få bort mig från klubben, säger den polisanmälda spelaren.

Fått ta emot hot

Efter det inträffade har hon fått ta emot mängder med hot och nedsättande kommentarer på sociala medier.

- Har varit jobbigt med tanke på att folk kommenterat utan att de vet allt som har hänt. Annars har det varit ganska lugnt.

Julia Böjeryd och den anklagade spelaren var tidigare nära vänner. Men i oktober förra året bröts den vänskapen.

- Jag sa upp vänskapen med henne. Sen har hela den här situationen eskalerat. Det har blivit en höna av en fjäder, berättar spelaren.

Bland annat ska du ha sagt att du ska "slå in tänderna" på henne?

- Efter att uppgifterna om sms-historiken kom fram gick jag igenom vad jag skrivit. Det enda hotfulla jag hittade var när jag skrev att jag skulle smälla till henne på käften. Och det grundar sig i att hon, efter att ha spridit falska rykten om vad som egentligen har skett mellan oss, sms:ade mig och sa att hon skulle komma hem till mig.

Annons

- Vi hade inte pratat på två månader, men hon hade mage att sms:a. Att hon skulle komma till mig fanns inte i min värld. Jag kan stå för att jag skrev det, men jag menade det inte. Jag kommer aldrig slå någon. Jag har aldrig slagit någon och kommer aldrig slå någon. Men jag var irriterad.

Och att du hotat henne på stan?

- Jag har sett henne i arenan ett fåtal gånger, aldrig annars.

Den anklagade spelaren nekar också att hon sagt till Böjeryd att hon inte är välkommen i laget.

- Jag har aldrig pratat med henne om det. Det lovar jag dig.

Kan du förstå att det ser ganska illa ut om man står utifrån och ser på situationen?

- Jag har förstått det. Hon har gått ut och sagt vad hon velat och inte brytt sig om konsekvenser för klubben, tränarna och laget.

Hon har inte vågat sig ner på träningarna på grund av dig?

- På ett möte med hela laget så berättade hon att hon inte kommer komma ner på ett bra tag på grund av personliga skäl som inte rörde mig eller någon i laget. Dessutom så ifrågasätter jag hennes rädsla om hon då sms:ade mig och ville komma hem till mig för att prata ut.

Anklagade spelaren kallade till möte

Den 7 februari i år kallade den anklagade spelaren själv till möte med ledarstaben för att reda ut problemen. Något som bekräftas av bland andra Skövde HF:s vice ordförande Anders Löfvenborg.

Julia Böjeryd kom på mötet, men den anklagade spelaren upplever att det bara var för att Böjeryd ville ha bort henne från laget.

- Hon sa rätt ut på det där mötet att hon inte ville ha en spelare som mig i sin trupp.

Bara dagar efter mötet kopplades spelarföreningen in och därefter polisanmäldes händelsen.

Den anklagade spelaren menar att de få konversationer som ägt rum mellan henne och Böjeryd varit utanför träningar och matcher. Hon tar också ledningen i försvar och menar att de inte kunde ingripa tidigare eftersom dispyten varit mer eller mindre förlagd utanför handbollspassen.

- Hade Magnus (Frisk, tränare) sett det som påstås hade han tagit tag i det och kastat ut mig med huvudet före.

LÄS OCKSÅ: "Har bokat in intervjuer med samtliga"

MISSA INTE: Så agerar Skövde HF efter skandalen