Det var den 13 februari som det misstänkta brottet ska ha begåtts. Ett vittne noterade den vingliga färden i höjd med Karstorpsrondellen, infarten till Skövde norrifrån, på riksväg 26.

Vittnet reagerade på att bilen körde konstigt, det var gas och broms och hastigheten pendlade hela tiden. Vittnet bestämde sig för att ta rygg på bilisten. Den vingliga färden fortsatte genom Skövde, väglaget var bitvis halt.

I höjd med Arena Skövde, på Vadsboleden, vinglade bilen över på fel sida och kolliderade med en mötande bil men stannade inte utan gled bara tillbaka i rätt körfält. Smällen var ändå så kraftig att sidorutan splittrades. Då larmade vittnet SOS.

Färden fortsatte mot Skultorp, ut på 26:an. Flera gånger var bilen på väg att smälla i vajerräckena på 26:an men viker sedan av genom Borgunda. Där ska vittnet ha sett hur kvinnan är på väg att köra på en fotgängare med hund.

Färden gick vidare på småvägar och till slut stannade bilen vid ett hus, i en mindre ort utanför Falköping. Kvinnan klev ur. Vittnet noterade att hon inte ens tittade på den krockade bilen. Där mötte polisen också upp. Kvinnan har erkänt brottet