När Habo wolleys ordförande Jan-Anders Haag kommer ut på morgonen för att åka till jobbet ser han att förardörren står på glänt. Han tycker att det är märkligt, nästan omöjligt, att han skulle ha glömt att stänga dörren. Han upptäcker sedan att bakersta rutan på sidan av bilen är sönderslagen. BWM-tjuvar hade varit och stulit delar i bilen.

— Det känns både frustrerande och onödigt. Det ställer till en massa problem. Indirekt drabbas alla bilägare och framför allt BMW-ägare, det kommer att visa sig i försäkringskostnaderna framöver.

Efter att Jan-Anders Haag upptäckte att rutan var sönderslagen såg han att ratten var borta. Inuti den sitter airbagen. Under natten slog tjuvar till mot olika bilar av samma märke i både Habo och Mullsjö. Inga larm gick och bilar stående bredvid förblev orörda. De drabbade bilarna är av nyare årsmodeller. Polisens teori är att stölderna är beställningsjobb och att stöldgodset går utomlands.

Annons

— Jag kan tycka att i dagens läge med den tekniken som finns måste det gå att lösa så att det som stjäls inuti bilarna blir obrukbart. Det är ett speciellt problem för just BWM, de bilarna är mer drabbade än alla andra. Hade detta prioriterats av bilindustrin hade det nog gått att lösa ganska snabbt.

Volleybollprofilen verkar dock i det stora hela kunna ta motgången på ett bra sätt.

— Det är världsliga saker, det finns andra som har större problem. Det går över snabbt, jag gräver inte ner mig för detta.

Även om det kanske inte är det som någon upptäcker helst på en måndag innan jobbet i snöblask.

— Det försvinner en halv arbetsdag innan man löst alla bitar. Det gick att lösa, men det är ingen bra start på veckan, säger han och skrattar.