På onsdagskvällen sändes tolfte avsnittet av Sveriges Mästerkock TV4 och Skaraborgs kvarvarande deltagare, Wichudaporn Chaiyasaeng från Grästorp, fortsätter att leverera.

Relaterat: Wichudaporn med full fart mot mästerkocktiteln
Relaterat: Wichudaporn ännu ett steg närmare titeln Sveriges mästerkock

De fem kvarvarande deltagarna fick i uppgift att laga en lunchrätt, men med den twisten att juryn denna gång uppgav sig vara allergiska.

- Så ser vardagen ut på en restaurang. 20 procent av gästerna har någon form av allergi eller intolerans, förklarade Markus Aujalay, jurymedlem som själv blev Årets kock 2004.

Juryns Markus Aujalay sa sig vara glutenintolerant, Leif Mannerström uppgav sig inte tåla laktos och Mischa Billing ville inte ha nötter, ägg och stenfrukter på sin tallrik.

- Ingen ko, gör jag något fel kan någon dö, sa Wichudaporn Chaiyasaeng inför uppgiften som deltagarna hade riktigt svårt med.

Relaterat: Skaraborgaren utmanar fortsatt om titeln som Sveriges mästerkock
Relaterat: Testa såsen som vann TV-tävlingen

Någon missade att kolla innehållet i en soja, en annan om rättens korn innehöll gluten.

Bara en deltagare klarade alla matminor: Wichudaporn vars kyckling med potatispuré och svampsås (på laktosfri grädde) fick tumme upp inte bara för att den kunde ätas av alla.

- Svampsåsen var riktigt bra. Enda minuset var att jag fick för lite av den, sa Mischa Billing.

Wichudaporn Chaiyasaeng blev bästa kocken ännu en gång och slapp därför eliminering.

Nu är Wichudaporn klar för kvartsfinal, hon är bland de fyra bästa i kampen om titeln som Sveriges Mästerkock.

Vill du laga mat som henne - kolla klippet här:

Annons

Vill du veta med om henne? Missa inte vår intervju med Wichudaporn Chaiyasaeng här:

Relaterat: Mästerkocken från Skaraborg ger sina bästa tips
TV4
Mat